Ева Лонгория: Холивуд затрива латиноамериканците

Ева Лонгория обвини Холивуд в „затриване“ на латиноамериканските мъже и жени и казва, че киноиндустрията е „до голяма степен отговорна“ за отрицателния образ на латиноамериканците на големия и малкия екран, информира Дарик.

Това, което показват проучванията, е, че сме заличени. Това надхвърля недостатъчното представяне. Когато не сте на екрана в медиите, вие сте изтрити, не съществувате. И историите от Холивуд не се доближават до представянето на сложността на нашата общност.

Това е проблем – демографията на Америка се променя, тя се латинизира, а тази културна промяна тревожи хората. Ние в тази зала сме допринесли за тези негативни портрети и образи, които сме виждали в медиите. Ние тук, в Холивуд, до голяма степен сме отговорни за голяма част от несъзнателните пристрастия, и предразсъдъците срещу цветнокожите”, каза звездата от култовия сериал „Отчаяни съпруги“.

44-годишната актриса призова Холивуд да остави разнообразието да се случи по естествен начин, а не просто да включва хора от общности, които са слабо представени, за да „попълни бройката”.

В реч на срещата на върха на The Wrap Power Women в Лос Анджелис, тя добави: „Холивуд има тенденция да се „потупва по гърба” всеки път, когато има най-малкото многообразие, това е като:“Хей, имахме ДВЕ жени в главните роли.” Дори тази дума „разнообразие“ започна да се изтърква. Изпада от устата на всеки изпълнителен директор …

Трябва да видим колко пъти тази дума се появява на тази среща… Изображенията всъщност могат да трансформират това, в което вярваме. След като променим мнението на хората, можем да променим политиката, която засяга тези хора. Чудесен пример за това е, как след „Игрите на глада“ стрелбата с лък стана популярна сред момичетата…или как след появата на сериите „От местопрестъплението” имаше криза в криминалистиката в цялата страна заради телевизионно шоу’‘, отбеляза още тя.


Източник: www.dunavmost.com

Powered by Facebook Comments