Европа отваря границите си – Гърция, Полша, в понеделник – Франция

Зелена светлина за българите, които искат да почиват в Гърция, съобщава БНТ 

Както обеща – Гърция отваря границата си за туристи от понеделник -15 юни, от 12 ч. на обяд. Отварят се и още граници в Европа, по препоръка на Европейската комисия.

В годината на пандемия това е специален сезон. Гърция се готви седмици наред да приеме туристи от 29 държави. Премиерът Мицотакис откри сезона от прочутия остров Санторини.

Кириакос Мицотакис, министър-председател на Гърция: Гърция е готова да посрещне туристи. Тяхната безопасност и здраве ще са приоритет номер едно.

От понеделник обаче се отварят само сухопътната граница с България и летищата в Атина и Солун за международни полети. Туристите от рискови държави ще бъдат тествани и при положителна проба за коронавируса ги очаква 14-дневна карантина.

На първи юли отварят и летищата на островите. Бизнесът и властите уверяват, че се вземат мерки за безопасност, а здравните служби

Албания също открива летния сезон. Днес летището в Тирана прие първия чартърен полет с туристи от Беларус.

Полша отвори границите с всички съседни държави. На граничния пункт Франкфурт на Одер – Слубице имаше тържество. Поляци и германци отново могат да пазаруват или почиват където пожелаят.

Двуседмичната карантина за пристигащи в Полша отпада. От понеделник Франция ще приема без ограничения граждани на почти всички европейски страни, освен Испания и Великобритания.


Източник: www.dunavmost.com

Powered by Facebook Comments