Един стар кръчмар ми даде тази рецепта за мариноване на шишчета, от тогава само така ги правя

Скоро идва април, което означава, че е време да се отвори сезон за пикник и барбекюта, разбира се и шиш кебап . Това ястие просто е невъзможно да не обичате, особено ако знаете как да го приготвите

Подготвихме за Вас прекрасна марина , благодарение на която месото ще бъде сочно и крехко и гответе ще стане два пъти по-бързо, отколкото обикновено. За да направите това, е достатъчно да го мариноване само за 40 минути.

Необходими съставки

свинско месо 2 кг

лук 750 грама

ким1 ч.л.

Черен пипер (на земята) 1 ч.л.

кориандър 1 ч.л.

сол на вкус

Слънчогледово олио 150-200 ml

Тази прекрасна марина ще ви помогне във всяка ситуация. Вие ще имате невероятно вкусен шиш кебап! Месото, мариновано по този начин, може да се съхранява за 3 дни, дори при 25 градуса.

Бон апетит!

Източник: За Жената


Източник: 7kefa.com

Powered by Facebook Comments