Разпределете кадаифа в тавичка, леко го начупете, поръсете с разтопено краве масло и печете половин час на 170 градусова фурна, докато достигне златист цвят.
Оставете да се охлади и залейте със сироп, приготвен така:
В тенджерка загрейте водата, захарта, канелата, сока от лимон, настърганата лимонова кора.
Оставете да заври всичко и да стане гъст сироп. С няколко лъжици от него, залейте готовия кадаиф и оставете в хладилника да стегне
Пригответе крема:
Смесете брашното с царевичното нишесте, захарта, добавяйте на тънка струйка студено мляко и бъркайте с тел. Добавете жълтъците, ванилията и всичко изсипете на тънка струйка при непрекъснато бъркане с дървена лъжица в съд със загрято мляко.
Бъркайте непрекъснато и дръжте котлона на ниска температура, за да не загори крема. Когато започне да се сгъстява, го махнете от огъня и го оставете да изстине за час-два.
Оформете основата от изстуден кадаиф, изсипете отгоре от крема и оставете в хладилника за няколко часа.