Екзотичен сладкиш, който ще ви остави без дъх

СЪСТАВКИ

  •  500 гр пресен кадаиф
  •  6-7 с.л. разтопено масло
  •  1 1/2 ч.ч. вода
  •  2 ч.ч. захар
  •  1 пръчка канела
  •  сока на половин лимон
  •  настъргана лимонова кора
  •  2 с.л. брашно
  •  2 с.л. царевично нишесте
  •  1/2 ч.ч. захар
  •  4 ч.ч. прясно мляко
  •  5-6 жълтъка
  •  прахче ванилия
  •  животинска течна сметана
  •  150 гр. захар

ИНСТРУКЦИИ

Разпределете кадаифа в тавичка, леко го начупете, поръсете с разтопено краве масло и печете половин час на 170 градусова фурна, докато достигне златист цвят.

Оставете да се охлади и залейте със сироп, приготвен така:

  • В тенджерка загрейте водата, захарта, канелата, сока от лимон, настърганата лимонова кора.
  • Оставете да заври всичко и да стане гъст сироп. С няколко лъжици от него, залейте готовия кадаиф и оставете в хладилника да стегне

Пригответе крема:

Смесете брашното с царевичното нишесте, захарта, добавяйте на тънка струйка студено мляко и бъркайте с тел. Добавете жълтъците, ванилията и всичко изсипете на тънка струйка при непрекъснато бъркане с дървена лъжица в съд със загрято мляко.

Бъркайте непрекъснато и дръжте котлона на ниска температура, за да не загори крема. Когато започне да се сгъстява, го махнете от огъня и го оставете да изстине за час-два.

Оформете основата от изстуден кадаиф, изсипете отгоре от крема и оставете в хладилника за няколко часа.

Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments