Експеримент за това колко заразен е К19 разкри много на целия свят! (ВИДЕО)

Очаква се т.нар. нова нормалност да промени начина на живота на всички хора по целия свят и всички да бъдат задължени да следват новите норми, които ще продължат да се прилагат в обществата и след края на пандемията от COVID-19.

С плавното отхлабване на част от мерките и отварянето на заведенията и ресторантите в някои части на света, включително и у нас, би било хубаво всички да знаем колко бързо всъщност може да стане разпространението на вируси и микроби на една маса, ако пренебрегнем противоепидемичните мерки.

За да онагледи последствията и за да осъзнаем колко важно е да бъдат спазвани всички правила на хигиена, обществена телевизия в Япония проведе експеримент с участието на десет души, сред които и един “инфектиран“, в случая т.

нар. нулев пациент, на когото предварително е нанесена прозрачна течност, която може да бъде видяна само чрез използването на флуоресцентна светлина. Тогава течността става синя.

Експериментът започва така, сякаш “заразеният“ се е изкашлял в ръката си.

30 минути по-късно всички участници разбират, че вече са заразени с въпросната течност, както и почти цялата маса и прибори, които са използвали по време на импровизираната вечеря. Оказва се, че “бактериите“ са се озовали и върху лицата на трима от участниците, без изобщо да разберат.

От СЗО използваха повода покрай експеримента, за да припомнят, че редовното миене на ръцете със сапун или дезинфектант е сигурен начин да бъде убит не само коронавирусът, но и много други микроби.

Източник: Лекувай


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments