Елиминиране на инфекциите и кашлицата с тези мощни билки

Елиминиране на инфекциите и кашлицата с тези домашни средства

По време на настинки и грип в нашите дихателни пътища се образува слуз, която пречи на свободното дишане.

Всичко това причинява хрема. Причината може да бъде и друга. Неефективното лечение може само да влоши състоянието. Затова ви предлагаме природни средства, за да се отървете от каквито и да било респираторни заболявания.

Топ 12 растения, които могат да подобрят здравето на белите дробове по естествен начин!

1. Корен от женско биле
Коренът от женско биле често се използва за успокояване на раздразнените лигавици. Сапонините, които са част от растението, разреждат храчките. Като цяло растението има антибактериални и антивирусни свойства.

2. Подбел
Перфектно премахва слузта от белите дробове и бронхите, а също така облекчава симптомите на кашлица, бронхит, астма.

3. Мащерка
Отлично средство срещу вирусни инфекции, което също ефективно се бори с патогенните микроорганизми в белите дробове. Мащерката е отлично потогонно средство, повишава имунитета и е отлично средство за профилактика срещу простатит.

4. Риган
Нормализира дейността на стомашно-чревния тракт и засилва чревната подвижност. Риганът е силно потогонно и отхрачващо средство при бронхит, пневмония и астма. Защитава организма от много инфекции и има обезболяващо, антимикробно и противогъбично действие.

5. Девесил
Това растение има способността да изчиства излишната слуз, като помага за намаляване на инфекцията. Това е особено полезно за тези, които са предразположени към белодробни инфекции.

6. Евкалипт
Ароматът на евкалипт има успокояващ ефект и перфектно облекчава подуването и дразненето на гърлото. Евкалиптът често се използва за приготвяне на много лекарства, тъй като растението се бори с натрупването на слуз, действа като отхрачващо средство, облекчава кашлицата и успокоява раздразнените синусови проходи.

Направете си инхалация с листа от евкалипт. Резултатът ще усетите 10 минути след процедурата.

7. Листа от живовляк
Листата от живовляк са отлични за лечение на възпаление на лигавиците и облекчаване на кашлицата. Растението има антимикробни, антибактериални, антитоксични и противовъзпалителни свойства.

8. Мента
Ментата съдържа ментол, съединение, което отпуска гладката мускулатура на дихателните пътища и улеснява дишането. Също така, това растение е много полезно при астма, възпалителни процеси в бронхите и белите дробове и при много заболявания на сърдечно-съдовата система.

Отварата от мента се използва при различни възпаления в устната кухина.

9. Градински чай
Съдържа много антиоксиданти. Градинският чай подмладява организма и насърчава загубата на тегло. Градинският чай обикновено подсилва имунната система и лекува настинки.

Можете да пиете чай от градински чай и да вдишате аромата на етеричното масло от градински чай.

10. Меча пита
Тази билка се използва повече от четири века за повишаване на имунитета и за елиминиране на инфекциите. Растението перфектно лекува различни респираторни заболявания.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments