Емоционалната история за един кон, който присъства на погребението на стопанина си

Мнозина смятат, че не всички животни са способни на чувства и нямат представа какво се случва около тях. Кон от Бразилия, появил се на погребението на стопанина си обаче, показа, че и представителите на неговия вид са не по-малко емоционални от кучетата и котките.

Жребецът Серено и неговият стопанин са най-добри приятели години наред. Затова и когато мъжът издъхва изненадващо при злополука, неговите близки решават, че най-верният му другар трябва да се сбогува с него /вижте сърцераздирателните снимки в галерията по-горе/.

Реших, че е редно Серено да присъства на погребението на брат ми, защото виждах, че той разбира какво се случва и иска да го изпрати също като роднините му, споделя братът на покойника пред местни медии.

В действителност конят беше опечален от загубата на своя любим стопанин. Когато се приближи до него, сложи глава на ковчега му. През целия път до гробището издаваше тъжни звуци и ровеше с копита в земята. Това е добър пример, че животните също скърбят, разказват близките на починалия мъж.

Конят Серено все още се чувства тъжен заради загубата на най-големия си приятел. След смъртта му той ще остане в семейството на неговия брат, който обещава да се грижи с много любов и внимание за него.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments