Епипремнум ауреум пречиства

Епипремнум ауреум пречиства

Дата на публикуване: 25.11.2020

Епипремнум ауреум или “дяволски бръшлян” е билка, която е популярна благодарение на това, че е лесна за отглеждане и не изисква някакви специални условия. Въпреки това, в последно време все повече се проявява благотворното действие на тази билка за здравето на хората и „детоксикацията на помещението“.
Тя може да премахне формалдехидите от въздуха, както и много други вредни химикали. За нас е важен фактът, че 70 на сто от детоксикацията на организма се провежда чрез дишането, така че е изключително важно да работим и живеем в помещения с чист въздух. Това здравословно пълзящо растение лесно се отглежда и обича пряка, или малко да е далеч от пряка светлина, освен по време на силните горещини, когато слънцето може буквално да опече листата му. От количеството светлина ще зависи и количеството на тъмните и светлите нюанси на листата.

Епипремнумът изисква редовно поливане, но не трябва да се прекалява и корена дълго да остава във вода. Ако забележите кафяви петна по листата, трябва да подсилите поливането и да съхранявате във влажна стая. Това растение още го наричат “ билка на парите „, тъй като се смята, че носи късмет, но епипремнум ауреум днес е най-известен със способността си да пречиства въздуха. Как да се грижим за него: Това интериорно растение може да произведе стъбла, дълги 2 метра, така че просто ги подрязвайте, когато те се твърде дълги и вашето растение ще продължи да изглежда солидно и здраво. То може да вирее при различни светлинни условия, но слабата светлина може да намали пъстротата на листата. Оставете почвата да изсъхне между поливанията. Епипремнум ауреума се справя добре при нормална стайна температура.

Растението има множество популярни имена, включително златно желание, цийлонски пълзач, рокля на ловец, бръшлян арум, растение за пари, сребърна лоза, бръшлян на Соломоновите острови, мраморна кралица и таро лоза. Нарича се още дяволска лоза или дяволски бръшлян, защото е почти невъзможно да се убие и той остава зелен дори когато се държи в тъмнината. Понякога погрешно е обозначен като филодендрон в растителните магазини. Той е широко известен като „растение за пари“ в много части на Индийския субконтинент. Рядко цветя без изкуствени хормонални добавки; последният известен спонтанен цъфтеж е отчетен през 1964 г.

Източник: За жената


Източник: www.vsekidnevno.com

Powered by Facebook Comments