Ето какви са щетите, когато имаш връзка с грешния човек

Понякога, дългото търсене на правилния човек ни отвежда до грешния. Разбира се, това го осъзнаваме по-късно, след като започнем да търпим последиците от избора си.

Когато сме във взаимоотношения, които изпиват цялата ни енергия, не правим нищо друго освен да вредим на себе си – психически, физически и емоционални. Ето защо, ако следващите неща присъстват в мисълта ви или вече сте осъзнали, че се случват, прекъснете този цикъл и обърнете нова страница.

1.Губите времето един на друг – това е едно от необратимите неща в живота. Няма как да върнете изгубените часове, ето защо, ако сте разбрали, че връзката ви няма бъдеще, спрете да го губите. Колкото по-бързо се разделите, толкова повече време печелите за правилния човек, който ще се появи в живота и на двама ви.

2.И когато той дойде – въпросният, предопределен за вас, може въобще да не го забележите, защото съзнанието ви ще е заето с грешния. Бихте могли дори да прогоните подходящата половинка, показвайки й, че не сте сами. За да не пропуснете шанса си, не оставайте във връзка, в която не се чувствате добре. Любовта може би чука на вратата – защо не й отворите?

3.Пълен емоционален крах – да, до това би могла да доведе една токсична връзка. Депресия, ниско самочувствие, тотално отчаяние. Ако се чувствате най-незначителният човек на света, защо все още сте в тези отношения? Любовта е всичко друго, но не и това.

4.Липса на доверие – това е най-страшното. Бидейки във връзка с грешния човек дълго време, търпейки всички негови манипулации, вие постепенно ще изгубите доверието си към хората. И когато истинската любов се появи, вероятно ще подходите скептично, със съмнения, които могат да ви костват личното щастие.

5.Трайни щети в психиката – може сте обичали силно, може би все още обичате. Когато сте в нездравословна връзка твърде дълъг период, дори да намерите сили да я прекратите, горчивият послевкус остава. Така и след края може да изпитвате някакви задължения към този човек, което ще се отрази пагубно на психиката ви.

6.Грешен изстрел, Купидоне! И разбира се, най-голямата награда в токсичната връзка е разбитото сърце. Ще си спечелите едно, със сигурност! Ето защо мислете навреме, не пренебрегвайте себе си заради някой друг и останете там, където се чувствате щастливи. Това е вашето място. Не заслужавате да бъдете нещастни – никой не го заслужава. Така че, продължете смело напред и открийте правилния човек за себе си!

Powered by Facebook Comments