Ето с коя кръвна група са хората, които са по-податливи на коронавируса

Хората с кръвна група А може да са по-уязвими към коронавируса, докато тези с кръвна грпа О може да са по-устойчиви, според ново предварително проучване от Китай пише Foxnews.

Изследователи, изучаващи COVID-19 в неговия епицентър на огнището, Ухан и град Шенжен, установяват, че делът на пациентите с кръвна група А, заразени и убити от болестта, е „значително” по-висок.

 

Междувременно пациентите с кръвна група О съставляват по-малка част от заразените и убитите от вируса.

„Хората от кръвна група А може да се нуждаят от особено засилена лична защита, за да се намали вероятността от заразяване“, пишат изследователите от Центъра за доказателства и транслационна медицина, базиран в Ухан.

Изследването,  публикувано на Medrxiv.org, сравнява кръвните групи на 2173 потвърдени случаи на коронавирус в Ухан и Шенжен с повече от 3 694 здрави жители в района на Ухан.

31,16% от жителите на Ухан са имали кръвна група А, 37,75 % от анкетираните пациенти с коронавирус в местната болница Ухан Джининтан са от същата кръвна група.

 

И от същата извадка от случаи на коронавирус в болницата, 25,8% са имали кръвнагрпа О, в сравнение с 33,84 % в общата популация.

 

Изследвани са и 206 пациенти, които са починали от вируса, като са открити 85 жертви, или 41,26%, които са с кръвна грпа А. Само 52 от смъртните случаи или около една четвърт са имали кръвна група О.

Разбира се, това твърдение тряба да се подкре от още доказателства.

„Ако сте с кръвна група А, няма нужда да изпадате в паника. Това не означава, че ще бъдете заразени на 100% “, казва Гао Ингдай, изследовател в град Тиендзин. „Ако сте с О група, това също не означава, че е абсолютно безопасно за вас. Все още трябва да миете ръцете си и да следвате указанията, издадени от властите. “


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments