Жабурене с масло за 15 минути, за да премахнете токсините

Жабурене с масло или зехтин за премахване на токсините

Това е стар метод, използван за поддържане на здравето и засилване на имунитета. Нарича се „кавала“ и е древна аюрведична терапия предимно за поддържане на блестящо бели зъби.

Тази терапия помага при:

хронична умора
артрит
главоболие
астма

бъбречни заболявания
болести на черния дроб
съдови заболявания

зъбобол (пародонтит)
подобряване на имунитета

Веднъж на ден, преди хранене, приемайте по една супена лъжица студено пресовано масло по ваш избор (най-добрите са слънчогледово и сусамово масло).

Ако изберете слънчогледовото масло, препоръчително е след известно време да го смените с друго. Ако постоянно използвате тази терапия и тя се превърне в навик, сменяйте маслата всеки месец.

Ако сте използвали зехтин през първия месец, след това може да използвате кокосово масло, каквото и масло да изберете трябва да бъде студено пресовано!

Не трябва да поглъщате маслото. Дръжте го в устата си и го местете с език. След 15-20 минути ще стане гъсто, а след това с отделянето на допълнителена слюнка трябва да се разреди и да има белезникав цвят.

Маслото има способността да абсорбира токсините чрез слюнката в устата. След като изплюете маслото, трябва да изплакнете устата си с хладка вода или чай от лайка, градински чай, невен или равнец, за да премахнете всички токсини.

За да предотвратите слизането на секрет към гърлото, препоръчително е да правите гаргара със солена вода (една чаена лъжичка сол, 500 мл хладка вода).

Ако имате бяло покритие по езика, внимателно го изстържете със специална шпатула за тази цел или леко го изтъркайте с четка за зъби.

Препоръчително е да правите жабурене с масло или зехтин за 15 минути, за да премахнете токсините от устната кухина.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments