Жената трябва да бъде обичана, а не разбирана

„Ако искате да промените мнението на жената, съгласете се с нея. Ако искате да разберете какво всъщност мисли, погледнете в очите й и не слушайте какво казва тя. “

Ошо е един от най-известните и провокативни духовни наставници на нашето време. Роден под името Чандра Мохан Джейн, известен през 60-те като Ахария Радженеш и Бхагван Шри Радженеш през 70-те години, Ошо беше известен като просветен мистик, чиито призиви към неговите ученици бяха преведени и публикувани в повече от 650 книги на 35 различни езика. Яснотата на ума на Ошо, неговата мъдрост и хумор привличат вниманието на хората по целия свят.

Но какво казва Ошо за любовта …

Влюбените винаги се страхуват. И този страх идва при тях като дъх на вятър. Тя не може да бъде измислена нарочно или създадена със собствена ръка – тя просто се появява. Но всичко, което възниква от само себе си, може също толкова добре да изчезне. Любовта идва, цъфти вътре в теб, кара сърцето ти да пее, насърчава те да танцуваш, но в теб винаги има страх.

Какво се случва, ако днес хладен и ароматен вятър проникне в живота ви, а утре той просто изчезне? В крайна сметка битието не се ограничава само до вас само и този вятър е просто гост, който ще бъде наоколо колкото иска, след което той просто ще ви напусне.

Това кара хората да се страхуват, събуждайки в себе си притежание. Те започват да затварят всички врати и прозорци, опитвайки се да задържат вятъра с тях. Но ако вратите и прозорците ви са затворени, тогава този вятър не е същият, както преди. Неговата прохлада е загубена и преди това приятният аромат е станал отвратителен. Той се нуждае от свобода, а вие сте го затворили, превръщайки го в жив труп.

Просто трябва да обичаш, да обичаш силно и абсолютно, да не мислиш за утрешния ден. Ако днес съществуването ви е блажено, повярвайте ми, утре ще бъде още по-добро и още по-благословено. Ако се научите да се доверявате, животът ще ви стане още по-щедър. Повече любов ви очаква. Повече радост и удоволствие.

За мен няма нищо по-свято от любовта и смеха. Когато обичаш някого, всички страхове изчезват. А когато вие сами станете тази любов, дори смъртта губи своя смисъл.

Обичайте себе си! Само тогава можете да обичате други хора.

Всички влюбени имат един общ проблем: непрекъснато жадуват за още повече любов, не осъзнавайки, че истинското им желание всъщност е нещо повече от самата любов. Езикът им е ограничен от думата „любов“, те не знаят нищо, което би могло да бъде по-високо от нея, но обикновената любов вече не ги удовлетворява. И обратно, колкото повече обичаш, толкова по-силна е жаждата ти. Човек изпитва невероятно удоволствие в своя център на любов (четвърта чакра), само ако енергията започне да се движи оттам към петата чакра.

Пуснете всичките си съмнения. Хората идват при мен, казват, че искат любов, но се съмняват. Те искат да медитират, но се съмняват. Те искат да танцуват, но се съмняват. Ако и вие имате съмнения и продължавате да ги храните, тогава ще ви липсва целия живот. Времето дойде- отървете се от тях! Няма какво да правите, просто бъдете наясно с това. И това е всичко.

Никога не забравяйте, че една жена трябва да бъде обичана, а не разбрана. Това е смисълът на любовта!

Ключът към щастието е този: можете да говорите за любов, нежност и страст, но истинското щастие идва в момент, когато осъзнаете, че не сте загубили себе си.

Powered by Facebook Comments