Жена от Испания: “При нас мед. сестрите вече умират”

испански-лекари-коронавирус
Снимка: Reuters

Жена, която живее в Южна Испания в Андалусия разказала за вълненията в страната заради коронавируса. По нейни думи, роднините не са допускани до болните, болниците са препълнени, а лекарите се стараят да спасят младите.

“При нас хората, заразени с коронавирус, са напълно от другите хора, тоест лекарите не допускат дори роднините при тях да се сбогуват с тях, с умиращите. <…> близък твой човек умира в самота, а после дори не е разрешено погребение, веднага ги кремират” – разказва жената, която е родом от Русия пред «Ридус».

Рускинята разказва, че по испанската телевизия близките на пациенти с тежки усложнения са помолени да им напишат прощални писма. Освен това жената признава, че болниците са препълнени с пациенти и им липсват устройства за механична вентилация (IVL). Тя споделя, че пациентите са в коридорите. И отделенията за интензивно лечение са натъпкани.

Освен това жената заявява, че в ситуация, когато се налага да избират на кого да изключат апарата, екарите правят избора в полза на по-младите пациенти.

“Ние сме като на война. При нас целият медицински персонал е предразпоожен към инфекция и те са на първа линия на фронта. У нас мед. сестрите вече умират” обяснява – рускинята.

Жената признава, че да се живее в подобна обстановка е тежко емоционално. Тя отбелязва, че всичко изглежда върви само към увеличаване и не е ясно кога ще свърши всичко.

loading…

Коментари


Източник: webmiastoto.com

Powered by Facebook Comments