Жълтият кантарион облекчава симптомите на менопауза

Жълтият кантарион отдавна е ценен и използван от хората за лечение на порязвания, изгаряния, хемороиди, зарастване на рани и като антисептик (външна употреба), както и за чернодробни заболявания, стомашни болки и диария (вътрешна употреба).

Листата и цветовете от жълт кантарион имат отлични лечебни свойства. Те се използват най-вече за лечение на депресия, безпокойство, липса на апетит и проблеми със съня.

Активните съставки, които се намират в жълтия кантарион, могат да загубят лечебните си свойства, ако влязат в контакт със слънчевата светлина. Затова продуктите с жълт кантарион се съхраняват в тъмни опаковки, за да се предпазят от въздействието на слънчевите лъчи.

1. При депресия и безпокойство
Екстрактът от жълт кантарион помага за облекчаване на неприятните състояния, съпътстващи депресията, които са безпокойство, лошо настроение, безсъние. Той може да бъде идеална естествена алтернатива за лечение на депресия, без да приемате други фармацевтични продукти като антидепресанти и успокоителни. Бъдете внимателни, когато използвате жълт кантарион, защото в комбинация с други лекарства може да причини нежелани реакции. Следователно само хора, които не приемат никакви лекарства, могат да приемат жълт кантарион без опасения.

2. Облекчава симптомите на менопаузата
Горещите вълни, промените в настроението и др. могат да бъдат значително намалени чрез употребата на жълт кантарион.

3. Ускорява заздравяването на рани
Ако използвате мехлем на основата на жълт кантарион в продължение на 2 седмици, 3 пъти на ден, ще забележите, че раната заздравява по-бързо.

4. Облекчава ПМС
Консумацията на жълт кантарион помага за облекчаване на симптомите на предменструалния синдром.

5. За хората, които искат да се откажат от тютюнопушенето
Използването на жълт кантарион веднъж на ден в продължение на седмица, преди да откажете цигарите, и 3 месеца след отказването от тютюнопушенето, ви помага да не се изкушавате отново да запалите цигара.

6. При душевни разстройства
Жълтият кантарион облекчава симптомите на това разстройство.

7. Хемороиди
Маслото от жълт кантарион помага при възпаление на хемороидите. Потопете тампон в масло от жълт кантарион и го поставете върху хемороидите. Оставете да престои цяла нощ.

8. При чревни паразити
Етеричното масло от жълт кантарион действа срещу чревни паразити, благодарение на фенолите с антибактериално действие, които се намират в жълтия кантарион.

Противопоказания
Могат да се появят някои от следните странични ефекти: проблеми със съня, тревожност, раздразнителност, стомашно разстройство, сухота в устата, замаяност, главоболие, кожен обрив, диария. Ако след консумация на жълт кантарион забележите, че не можете да заспите, намалете дозата или го използвайте сутрин.

Деца под 12-годишна възраст не трябва да използват жълт кантарион повече от 6 седмици подред.

Не се излагайте на слънце, след като сте нанесли масло от жълт кантарион върху кожата, тъй като това може да причини изгаряния.

Ако приемате някакви лекарства, консултирайте се с вашия лекар, преди да решите сами да използвате жълт кантарион.

Бременни и кърмещи жени не трябва да използват жълт кантарион!

Бременните и кърмещи жени не трябва да използват жълт кантарион. Също така, жълтият кантарион може да причини безплодие, така че не се препоръчва на жени, които се опитват да забременеят.

Хората, които страдат от дълбока депресия и шизофрения, не трябва да консумират жълт кантарион, защото това може да влоши състоянието им.

Хората, на които им предстои операция, не трябва да консумират жълт кантарион, защото това може да доведе до сърдечни усложнения по време на операцията. Не консумирайте жълт кантарион поне 2 седмици преди планираната операция.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments