Заличаване на възрастовите петна с натурални средства

Заличаване на възрастовите петна с домашни средства

Меланоцитите са клетки, които са отговорни за основната пигментация на човешката кожа. Те произвеждат най-важния и най-тъмен пигмент накожата – меланина. Но се случва, че по някаква причина на определени места меланоцитите произвеждат меланин в излишък и това води до образуването на различни възрастови петна. Така получаваме всички тъмни петна по лицето и тялото като: бенки, лунички, хлоазма, лентиго и други.

Но хиперпигментацията по кожата не е смъртна присъда и може лесно да се справите с нея. Тези 6 рецепти ще ви помогнат да се справите с възрастовите петна.

1. Каша от пресни краставици
Настържете краставицата и нанесете кашата върху петната за 15 минути три пъти подред.

2. Лимонов сок
Разредете го с вода в съотношение 1:10 и бършете пигментните петна с получения разтвор 2 пъти на ден.

3. Кисело мляко или извара
Нанесете някой от тези ферментирали млечни продукти върху лицето си и оставете за 15 минути, след което отстранете с памучен тампон, потопен в отвара от липа или лимонов сок.

4. Бананова вода
Нарежете на ситно кората на един голям банан, залейте с 250 мл вряла вода, оставете, докато изстине, прецедете и изсипете във формички за лед, сложете във фризера. Използвайте тези кубчета за лицето си и други части на тялото, след като се събудите.

5. Чушка
Разтрийте го върху пластмасова ренде и нанесете получената каша върху лицето си. След 30 минути отстранете и намажете лицето си с подхранващ крем. Тази маска не само помага да се отървете от възрастовите петна, но и насища кожата с витамин С.

6. Маска с мая
Смесете 15-20 г мая с 1,5 чаена лъжичка пресен лимонов сок. Нанесете за 20 минути, изплакнете с топла вода. След маската нанесете подхранващ крем върху лицето си.

Не забравяйте, че след като приложите някой от тези продукти за заличаване на възрастовите петна, не трябва да се излагате дълго време на слънце, така че е по-добре да правите такива маски вечер преди лягане.

За да предотвратите появата на възрастови петна, не прекалявайте със слънчевите бани!


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments