Защо е полезно да спите с възглавница между краката

Защо-е-полезно-да-спите-с-възглавница-между-краката

Ето 7 причини защо лекарите препоръчват да спите с възглавница между краката. Възможно е тези причини да подобрят цялостното ви състояние:

Намаляване на мускулното напрежение в гръбнака

Когато по време насън между краката ви има мека възглавйница, мусккулите в долната част на вашия гръбначен стълб практически не изпитват напрежение, което им позволява нощем напълно да си отпочинат.

Облекчаване на спазмите

Когато през целия ден хората са на крак, вечер те усещат спазми в краката и долната част на гърба. Слагайки възглавница между краката, ще краката и долната част на гърба и по този начин ще облекчите спазмите.

Стабилно положение по време насън

С възглавница между краката насън, ще намалите количеството преобръщания от една страна на друга и вашият сън ще стане по-комфортен и спокоен.

Подобряване на кръвообращението

Понеже възглавницата не дава на краката да се допират и да се да се притискат един към друг, то през цялата нощ ще имате добро кръвообращение между горната част на тялото и краката.

Подобряване на съня при бременните

Голяма възглавница между краката на бременните жени в последните етапи на бременността поддържа долните коремни мускули и по този начин облекчава стреса.

По-добра терморегулация

В горещото време на годината краката на спящия човек се допират един до друг, създавайки ненужен топлообмен и предизвиквайки диксомфорт. Възглавница с калъфка от естествена материя между краката решава този проблем.

Болни колене

Ако ви болят коленете, то възглавница между краката е решение за вас! В този случа възглавницата ще е в ролята на “буфер” и няма да позволи на коленете да се допират и да се притискат едно към друго.

Надяваме се, че сме ви убедили и сега ще защитите краката си и гръбначния стълб и ще спите с възглавница между краката!

loading…

Коментари


Източник: webmiastoto.com

Powered by Facebook Comments