Защо е трудно да разберете какво наистина искате от …

Всички говорят за това колко е важно човек да намери призванието си. Но какво се случва, ако не знаете призванието си или пък то вече се е променило? Възможно ли е да искате много и различни неща от живота? В следващите редове ще откриете четири причини, заради които толкова трудно разбирате какво точно искате от своя живот.

Защо е трудно да разберете какво наистина искате от живота?
 © iStock

Самоопознаването може да бъде истинско предизвикателство и често безкраен стремеж. Ако обичате да изучавате себе си, вероятно с удоволствие отговаряте на тестове, имащи за цел да разкрият дори малка част от същността ви.

Личността обаче е необятна материя, ето защо не е възможно човек да знае всичко за себе си, включително и това какво точно иска от живота. Като прибавим и факта, че всеки от нас търпи постоянно развитие, желанията му могат да се променят във времето.

4 причини, заради които е толкова трудно да разберете какво наистина искате от живота:

  • Голяма част от развитието е самоопознаването, което трае цял живот

Според много философи целта на живота на всеки от нас трябва да бъде откриването на истинската ни същност. Хората с любопитни умове искат да научат не само за света около себе си, но и за този вътре в тях. Подобно на лука, разкриването на един слой от нашата личност, ни води към нов слой и така нататък. Ако подхранвате процеса на самоопознаване, той никога няма да прекъсне. Ето защо би било разумно да приемете процеса, а не крайната цел за ваш водач. По този начин може да се отпуснете и да правите това, което искате в момента, като същевременно оставате отворени за промяна на желанията в бъдеще.

Добави описание

  • Притъпили сте интуицията си

Много хора са възпитани да използват повече умовете си и да анализират информация отвън, на базата на което след това да взимат решения. А интуицията, с която разполага всеки човек, е най-верният съветник. Понякога, ако човек е наистина интуитивен, неговото тяло може да реагира и да му даде сигнал дали нещо е добре или пък не за него. Опитайте се да приглушавате гласа на ума и да давате поле за изява на интуицията си. По този начин с течение на времето може да възобновите връзката със своята интуиция. А с нейна помощ много по-лесно ще разберете какво наистина искате от живота.

Добави описание

  • Позволявате на страха да надделява

Много от желанията на хората остават потиснати в зародиш, заради страха. Страх от провал, страх от реакцията на други хора, страх от нарушаване зоната на комфорт. „Груповото мислене“ намалява креативността по отношение на индивидуалните желания и вкарва човек в определен житейски коловоз. Трябва да останете верни на себе си и на това, за което копнеете, защото само така може да откриете какво наистина искате от живота.

Добави описание

  • Перспективите и нагласите се променят с годините

Начинът, по който мислите и се чувствате, се променя с времето. Това е неоспорим факт. Ето и пример: да кажем, че като малки сте се страхували да оставате сами в стаята, докато като възрастни за вас вече е изключително приятно времето, което прекарвате сами със себе си. Истината е, че времето и опитът променят нашето мислене и сега може да искате нещо, което ви е изглеждали невъзможно само преди няколко години. За да се ориентирате в несигурността на живота, бъдете отворени за нови възможности и промени. Ако пред вас се появи възможност, за която дори не сте си помисляли, може би това е знак, че трябва да поемете в различна посока.

Добави описание

Прочетете още:

7 знака, че сте на прав път в живота си

5 закона за живота, които трудно приемаме

Ичи-го ичи-е: Японска философия за щастие

ТЕСТ: Как виждате живота си?


Източник: www.rozali.com

Powered by Facebook Comments