Защо жените трябва да сменят чантите си по-често по време на пандемия

Дамските чанти могат да бъдат източник на повишена опасност по време на пандемията на коронавируса. Основната причина е постоянният контакт с немитите ръце на собственика

Станислав Отставнов, заместник-ръководител на лабораторията за анализ на здравните показатели на населението и дигитализация на здравеопазването в Московския физико-технологичен институт, обясни каква е опасността пред Glas.bg .

„Знаем, че коронавирусът на различни повърхности издържа на различно време, така че е по-безопасно да се редуват торбички. Ходете с една в продължение на няколко дни, след това я обработете, поставете под карантина, вземете друга“, отбелязва експертът.

Ако това изглежда като прекомерна предпазна мярка, тогава всичко е честно в борбата срещу коронавируса.

Вместо чанта със сложна кройка, по-добре е да вземете минималистична версия, която е лесна за почистване. Самият модел може да бъде раница, изработена от текстил, докато велурните продукти са трудни за грижи, те могат да бъдат развалени, ако ги почиствате редовно.

В борбата с вирусите можете да третирате чанти и раници с антисептичен спрей. Особено внимание трябва да се обърне на циповете и дръжките и, разбира се, вътрешността на чантата не трябва да се пренебрегва.

„Друга опасност е телефонът. Той също може да бъде източник на разпространение на инфекцията„, уточнява Станислав Отставнов.


Източник: www.dunavmost.com

Powered by Facebook Comments