За алергията няма възраст

За алергията няма възраст. За съжаление, няма тестове за битова химия

Затова разгледайте внимателно какъв вид перилни препарати и почистващи средства използвате. Опитайте се да носите ръкавици, когато се занимавате с домакинските си задължения, съветва zdrave.to

Смята се, че алергичните реакции са по-чести при младите хора, но те могат да се появят и с напредване на възрастта. Понякога възрастни хора изведнъж започват да се оплакват от уртикария. Това е свързано с тимусната жлеза, която е отговорна за производството на имунни клетки. В идеалния случай чувствителността и агресивността на имунната система трябва бавно да намаляват с възрастта, но това невинаги е така.

Важно е да се разбере защо възрастният човек има алергия. Това може да е предупреждение, че в организма започва да се развива автоимунно заболяване или онкологичен процес. Лекарят трябва да прегледа пациента, за да разбере защо се получава разграждане на тъканите, което причинява производството на алергични антитела. По правило, симптомите на алергия в такива случаи са по-изразени, те са по-упорити (прояви на хронична уртикария).

Най-често симптомите на полиноза се проявяват с хрема, зачервяване на очите, сърбеж по кожата и лигавиците, възпалено гърло. Понякога може да има пристъпи на задушаване, обриви по кожата.


Източник: www.dunavmost.com

Powered by Facebook Comments