За втора година ресторант раздава безплатна храна на бедните

Често не забелязваме колко много хора се нуждаят от помощта ни и на колко от тях бихме могли да подадем ръка. Собственикът на заведение Мартин Мартинов е решил да дава прясно сготвена и топла храна на бездомници през целия зимен сезон.

Нуждаещите се имат възможността да посетят ресторанта му на ул. „Владайска“ 29 всеки делничен ден 15:30 до 16:30 часа, а кампанията ще продължи до средата на март. Мартинов помага на всички бездомни в столицата за втора поредна година.СВЪРЗАНИ

Разликата в доходите на бедните и богатите у нас е 7 пъти“Винаги съм се чудил хората без покрив на главата си какво правят зимата, къде намират топло и как се лекуват, ако се разболеят. Така се роди идеята за тази кампания. Даваме първо, второ и трето – супа, основно, десерт, хляб“, сподели той за зрителите на „България сутрин“.

Мартин Мартинов подчерта, че има много бездомни, които спазват висока хигиена. А от ресторанта раздават и дрехи на нуждаещите се.

„Стартирахме на 11 ноември. Първият ден бяха 50 души, в момента са около 70. Има много хора, които спекулират и взимат от храната на тези, които наистина имат нужда. На 70 човека има 5-6, на които не им е необходима тази храна. Връщам ги от опашката, но обикновено стават скандали“, обясни Мартинов пред екип на Bulgaria ON AIR.

Мартинов отбеляза, че кампанията му коства немалко и личният му разход за кутии и прибори е около 120-130 лева на ден. Плаща и допълнение към надниците на своите служители. За щастие има и дарители, които помагат в инициативата на ресторанта.

„Има много интелигентни хора – бивши учителки, хора на науките и на изкуството. Чрез измами и „добри“ роднини са останали на улицата. Всеки ден ми става мъчно като видя опашката. Много тъжна картинка – това са наши родители, баби и дядовци“, откровен е собственикът на заведението.

За втора година от ресторанта ще раздават на Бъдни вечер храна и подаръци на хората в нужда. 

Вижте още във видеото.

Powered by Facebook Comments