Здравословни ритуали сутрин на гладно, които ще ви прочистят

Прочистването на организма е един от начините за поддържане на отлично здраве. Има много методи за детоксикация, като някои са по-прости и лесни, а други – сложни и трудни за изпълнение.

Сред лесните попадат три сутрешни ритуала, които, ако прилагате редовно, може да ви донесат бързи и добри резултати за прочистване на организма. Важно е, разбира се, всички да прилагате на гладно.

Ето кои са най-полезните здравословни ритуали сутрин на гладно, които ще ви прочистят.

Пиене на топла вода с лимон
Вода с лимон сутрин на гладно

Много прост, евтин и лесен за осъществяване ритуал. Интересен факт е, че той е част от диетичните режими на много известни личности от света на киното, модата, красотата, хай-лайфа. Изпиването на чаша топла вода с изстискан в нея пресен лимонов сок действа като метла за токсините в организма.

Приемът на този еликсир действа стимулиращо на храносмилането, подобрява отделянето на храносмилателни езими, а също подпомага черния дроб и жлъчката при преработването на токсините и изхвърлянето им от тялото. Съдържащият се в лимона витамин С действа като антиоксидант, като подпомага процесите на пречистване и забавя процесите на стареене. Топлата вода действа хидратиращо, но също стимулира перисталтиката и подпомага разграждането и стопяването на мазнините.

Жабурене с растителна мазнина

Това е древен аюрведичен ритуал за прочистване, който се прилага сутрин на гладно, дори преди миенето на зъбите. Може да използвате зехтин, сусамово олио или шарлан – студено пресовано слънчогледово олио, което е нерафинирано.

Необходимо е да отпиете глътка от маслото – толкова, колкото да напълните устата си и да го задържите в нея без усилие. Трябва да останете така поне 10-15 минути. Последните няколко минути може да се жабурите.

Важно е обаче в никакъв случай да не гълтате от растителната мазнина, тъй като в нея вече са се отделили токсини от тялото ви. След 15-ина минути изплюйте маслото в тоалетната. Би трябвало да се е получила бяла пенеста течност.

Жабурене съз зехтин сутрин на гладно

Тази процедура извлича отровите от тялото чрез слюнката и кръвоносната система. Благодарение на нея бързо ще се справите с хроничните заболявания, с бактериалните и вирусни инфекции, а също ще заздравите венците и зъбите си.

Пиене на зехтин и лимон

Третият прочистващ организма сутрешен ритуал също е много лесен за изпълнение. Необходими са ви прясно изстискан лимонов сок и получен чрез студено пресоване зехтин тип Екстра Върджин. Веднага след ставане изпийте 1 лъжица от зехтина, смесен със същото или малко по-малко количество лимонов сок.

Правете този ритуал всеки ден в продължение на приблизително месец. Сместа действа стимулиращо на храносмилателната система, заздравява и лекува стомашната лигавица, подпомага прочистването на жлъчката и черния дроб, отвежда натрупаните отрови по-бързо чрез отделителната система.


Източник: gotvach.bg

Powered by Facebook Comments