Зимнина, готова за 10 минути, без дълго печене и белене на чушките

Зимнина, готова за 10 минути

Тази зимнина можете да си я приготвите по всяко време и да я съхранявате в пластмасов съд в хладилника или в буркани. Опитайте и преценете сами коя рецепта да използвате. Вкусът е феноменален, без значение коя рецепта ще използвате.

Необходими съставки:
всички съставки са на вкус
чесън, сол, олио, оцет, червени чушки

Приготвяне:
Измийте десетина червени чушки и отстранете дръжките и семките.

Обелете една глава чесън и го нарежете на ситно. Сложете в купа нарязания чесън и добавете по половин чаша оцет и олио или по ваш вкус. В друга купа изсипете сол.

Вземете една чушка, поставете лъжичка сол в нея, след това поставете чушката в тавата. Когато всички чушки са осолени, ги поставете за кратко в предварително загрята фурна, но само за да омекнат.

Веднага щом забележите, че са омекнали, извадете ги от фурната. Когато изстинат малко, започнете да ги подреждате: в легнало положение в пластмасов съд или изправени в буркан. След първия ред чушки сложете няколко чаени лъжички от чесновата смес и продължете същата процедура. Оставете за известно време ароматите да попият и след това затворете.

Съхранявайте ги в хладилник, ако ги консумирате веднага и в буркани за зимата.

Печени чушки с чесън за зимата
От доста време се опитвам да намеря добра рецепта. Знам, че рецептите с олио не са най-добрите, защото се развалят по-бързо. Знам също, че чушките не трябва да се пекат като за салата, защото при контакт с оцета, те напълно омекват и се разпадат. И така, търсенето ми на най-добрата рецепта отне малко време, но-най-накрая я намерих!

Необходими съставки:
15 кг червени чушки
1,5 литра оцет 9%
1,5 литра вода (преварена и охладена)

45 супени лъжици захар
30 супени лъжици сол
15 гр. консервант

10 гр. калиев метабисулфит
3 глави чесън
2 пакетчета сушен магданоз (14 гр.) или 2-3 връзки пресен магданоз

Приготвяне:
Измийте чушките, нарежете ги наполовина и отстранете семките. Изпечете ги, докато омекнат, внимавайте да не ги препечете.

Оставете ги да изстинат. Отцедете излишната течност.

Когато чушките изстинат, смесете оцета, водата, солта, захарта, консерванта, калиевия метабисулфит и магданоза, разбъркайте. Консервантът няма да се разтопи веднага, а за няколко дни, така че чушките да не се консумират през това време.

Потопете чушките в този разтвор и ги подредете в буркани, след това поръсете с нарязания чесън и ги залейте с останалата част от разтвора. При мен се получиха 17 буркана. Покрийте бурканите с фолио и затворете с капачките.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments