Златното мляко е мощен стимулант

Златното мляко е мощен стимулант

Златното мляко е страхотна напитка, която може да се пие буквално за абсолютно всичко. Дори и като антидепресант.
Тя се приготвя основно от куркума и прясно мляко.
Ето базовата рецепта за Златно мляко:
За да си направим една чаша Златно мляко, първо е необходимо да приготвим паста от куркума.
Продукти за пастата от куркума: ¼ чаша куркума, ½ чаша вода, 1 чаша мляко, (може и соево), 1 чаена лъжичка бадемово масло (ако нямате може краве или кокосово) и 1 лъжица мед.Чудото наречено Златно мляко се прави от куркума
Приготвянето на пастата е просто: Сварете водата заедно с куркумата на бавен огън, като разбърквате внимателно докато сместа се сгъсти и стане по-плътна. След това я сложете в буркан и дръжте в хладилник. Тя ще бъде годна за употреба в продължение на 40 дни.

Приготвяне на една чаша Златно мляко: в чаена чаша с мляко сложете една чаена лъжичка от пастата от куркума, след това добавете една чаена лъжичка бадемово или краве масло (аз препоръчвам една за храна!). Загрейте всичко до желаната от вас температура. След което можете да добавите мед според вкуса ви. Ако искате да направите тази напитка още по-вкусна може да поръсите с малко канела.
Куркумата е растение от семейство джинджифилови. Съдържа веществото куркумин, което има уникални лечебни свойства, включително и като антидепресант.
За лечение на вашите здравословни проблеми Златно мляко се взема веднъж дневно в продължение на 40 дни.
Ето една част от причините, заради които трябва да пиете от прочутото Златно мляко: То успокоява ставни и мускулни болки, действа противовъзпалително, успокоява мускулни и ставни болки, облекчава кашлицата и неразположенията при простуда, пречиства черния дроб и лимфната система, подобрява храносмилането, регулира обмяната на веществата, понижава вредния холестерол, укрепва и стимулира имунната система.

Най-новото качество на лечебните свойства на Златното мляко са обявили учени от Медицинския колеж на Bhavnagar в Индия. Те са открили, че един грам екстракт от куркума, разтворен в прясно мляко, приемано всеки ден има силно действие против депресия и е с по-добри положителни резултати от тези на много антидепресанти.

Според тях Златно мляко ще стане най-мощния природен антидепресант на бъдещето.

Източник: Лечител


Източник: www.vsekidnevno.com

Powered by Facebook Comments