„Изкачи връх, подкрепи децата“ – кампания в помощ създаването на модерна детска болница у нас

„Изкачи връх, подкрепи децата“ е инициатива на педиатъра д-р Александър Атанасов, с която цели да привлече повече обществено и институционално внимание върху борбата за създаване на модерна и надеждна Национална детска болница в България. Александър е лекар по призвание и професия, както и голям любител на природата и планините, затова решава да обедини двете си страсти с цел да сбъдне една всеобща мечта.

Тук идва и идеята на кампанията му, която се състои в изкачването на 10-те планински първеници у нас, като преди дни завършва първия преход от списъка си – този до връх Мусала.

„Балканският първенец е първият изкачен връх от кампанията. Тръгнах от Якоруда, защото предварително бях решил да не ползвам лифт и да не спя по хижи. Все пак, заради променливото време нощувах на хижа Грънчар и на заслон Леденото езеро“, казва Александър.

В момента здравната грижа за децата ни е пръсната по всевъзможни различни болници. Лечебното заведене трябва да предразполага децата да се чувстват сигурни и в безопасност, а не да създава страхове у тях. И разбира се, да бъде мястото, където те получават първа помощ, работейки 24/7. Към днешна дата специализираното лечебно заведение за деца у нас не разполага с важни и много необходими апарати като скенер или ядрено-магнинтен резонанс, което е наистина абсурдно.

Във Facebook страницата на кампанията „Изкачи връх, подкрепи децата“ можете да следите маршрутите на д-р Атанасов, да задавате въпроси и да публикувате вашите лични планове, снимки и мероприятия, ако решите да подкрепите инициативата му с надпис „Болница, която да води българската педиатрия към върха“.

Още вдъхновение ще намерите във Facebook страницата на TrueStory.bg!

Истории
На фокус


Източник: truestory.bg

Powered by Facebook Comments