Изпечените лъжци обикновено използват тези 7 фрази. Стойте настрани от тях

Спомняте ли си Пинокио? Да, това е същият човек, направен от дърво, чийто нос ставаше по-дълъг всеки път, когато лъже. Но в наше време лъжците обикновено остават безнаказани, ако не бъдат хванати за това.

Много е трудно да се каже със сигурност, че определени хора са лъжци. Разбира се, някои от тях са по-скоро нещастни измамници, но други могат да бъдат наречени истински господари на измамата.

Дали сме напълно безсилни пред подобни личности? Това всъщност не е така. За да определите дали вашият събеседник ви лъже или казва истината, опитайте се да се съсредоточите върху техните думи и изрази.

„Това не може да бъде доказано“

Това означава, че те са направили грешка, която, струва им се, не може да бъде доказана, затова продължават да се застраховат.

„Това е всичко, което знам за него.“

Ако някой умишлено се опита да откаже информация, той ще произнесе всичките си думи с голяма предпазливост. Ако сте забелязали, че някой произнася тази фраза, тогава слушайте думите му по-внимателно, тъй като той може да измами или скрие нещо от вас. Ако този човек казваше истината, малко вероятно е той да използва израза „за него“ в тази фраза.

„Не помня това“

Разстройството на паметта е често срещан проблем в лъжите. Вероятно сте чували, че едно от най-трудните неща в измамата е необходимостта постоянно да контролирате думите си. И ако успеете да хванете измамника в лъжа, той просто ще започне да казва, че не помни какво е казал или направил. Тази техника ще им позволи да скрият лъжите си. Много удобно, нали?

Попитайте го какво точно помни. Честен човек ще отговори без колебание, но измамник ще прекара известно време, измисляйки друга история.

„Нямам представа за какво говорите.“

Това е пряк отказ. Един от триковете на измамниците е отказът от всичко наведнъж. Знаете, че те разбират какво е заложено, но не признават измамата си. Много е трудно да накараш такива хора да признаят собствените си лъжи.

„Обвинявате ли ме за нещо?“

О, това невинно и в същото време подигравателно лице на измамниците, когато казват тази фраза! Те го използват, за да се почувствате като глупак. Тази фраза им позволява да преминат в защитен режим и разговорът веднага променя ориентацията си.

„Защо ли ми трябваше това?“

Един от начините лъжците да избегнат разкриването е да започнат да отговарят на въпрос с въпрос. Така те се опитват да ви хванат в капан, за да не ги принудите да отговарят на разумни въпроси.

Ако започнат да питат за мотивите на лъжите си, тогава това означава, че те определено ви мамят. Те ще направят всичко, за да не отговорят директно и за да не можете да ги смажете с цялата тежест на вашите въпроси.

– Наистина ли мислите, че мога да направя нещо подобно?

Отново този риторичен дизайн ще ви позволи да прехвърлят цялата тежест на разговора към вас. Те се представят като жертви, така че да се чувствате виновни за задаването на подобни въпроси. И в определени ситуации тази техника наистина е ефективна.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments