Има ползи, но има и сериозни вреди от удължаването на миглите. Ето няколко

Изкуствените мигли изглежда са отговорът на всички женски молитви: дълги, плътни, тъмни мигли всеки ден, без да има нужда от водоустойчива спирала. Но преди да се запишете за процедурата, трябва да разберете всички плюсове и минуси на удължените мигли.

Струва ли си усилието?

За разлика от изкуствените мигли, полутрайните мигли са прикрепени от козметичката към вашите собствени мигли. Тъй като тези мигли не са с ивици, а косъм по косъм, в снопчета, те изглеждат много естествено. При правилна грижа те могат да издържат 6-8 седмици, докато не изпаднат, като естествените мигли.

Те развалят естествените мигли?

Няма доказателства или опровержение за това. Има малък риск от развитие на алопеция на миглите: когато естествените мигли изпадат в резултат на постоянно натоварване на теглото върху тях под формата на удължени мигли. Но това се случва в резултат на много години неправилно натрупване и грижи.

Кои мигли да изберете?

Всичко зависи от това какъв ефект искате да постигнете и какво ще издържат вашите собствени мигли. Твърде дългите и гъсти мигли в дългосрочен план могат да навредят. Така че удълженията трябва да са с приблизително същата дължина и дебелина като вашите собствени. Просто увеличете плътността.

Квалифициран специалист ще ви помогне да изберете, включително и материала – синтетична коприна или норка. Норката обикновено е по-скъпа, по-мека и изглежда по-естествена.

 Мога ли да се гримирам преди процедурата?

Не. Трябва да дойдете с чиста кожа и без грим. Без очна линия, спирала, сенки за очи. Всичко, което е по очите ви, влияе върху качеството на вграждането.

Възможно ли е да плувате и да се къпете под душа с удължени мигли?

Да, но не през първите 24 часа след изграждането. През първия ден трябва да бъдете много внимателни с миглите, така че да не се докосват от водата. Не плувайте, за да не намокрите миглите си и да не останете във вана, пълна с пара.

Възможно ли е оцветяване на удължените мигли?

Не се препоръчва. Защото, когато по-късно свалите грима си, можете да свалите и удълженията. Що се отнася до очната линия, не е препоръчително да се използват тези, които са на кремообразна основа. Те често съдържат масла и восък, които унищожават лепилото за мигли.

Мога ли да мия очите с удължени мигли?

Основното нещо – не ги разтривайте наляво и надясно. Използвайте тампони, прекарайте пръст отгоре надолу. Ако това не е обикновена вода, тогава различните хигиенни продукти не трябва да съдържат масла и вещества, които могат да реагират с лепилото за мигли.

Трябва ли да сресвам удължените мигли?

Те могат да се слепят след сън или душ, така че е допустимо да ги сресвате със специална четка. За да не се струпват по време на сън, не спете по корем и използвайте копринена калъфка за възглавница – тя ще бъде по-мека за миглите.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments