Инициатива „Ако имаш – остави, ако нямаш – си вземи“

Доброто също е заразно! Една благородна инициатива, която започна в Италия, много бързо намери последователи в различни държави, сред които се нарежда и България. Призивът „Ако имаш – остави, ако нямаш – си вземи“ се „чу“ преди дни в Плевен с цел подпомагане на изпадналите в нужда по време на пандемията от COVID-19.

Инициативата е напълно анонимна и дава възможност на всеки, искащ да помогне, да остави хранителни продукти, както и на тези, които имат нужда от тях, да се възползват от показаната добрина без да се налага да отговарят на въпроси. В Плевен това се случва пред Центъра за социална рехабилитация и интеграция на ул. „Белмекен“ 11, където на масa се разполагат получените хранителни продукти.

Началото на инициативата в Плевен дават служителите в социалния комплекс, които събират лични пари по между си и купуват храната. Всеки ден масата е пълна, но за кратко време продуктите започват да привършват.

Организаторите на благотворителната акция се надяват към тях да се присъединят повече дарители, които да оставят хранителни продукти и така да се помогне на повече изпаднали в беда плевенчани.

А ние се надяваме скоро инициативата да започне да се случва и в други български градове!

Още добри примери ще намерите във Facebook страницата на TrueStory.bg!

Истории
На фокус


Източник: truestory.bg

Powered by Facebook Comments