Истините за брака, за които никой не ни предупреждава

Едно от най-важните неща за връзката с партньора, които разбираме през годините, е, че вместо да се опитваме да я превърнем в съвършена, трябва да гледаме на нея като на истинска.

Това означава да осъзнаем, че изграждаш живот с човешко същество, което си има своите странности, капризи и недостатъци – също като теб.

И вместо очакванията, създадени от книги и филми, да се провалят пред очите ти и станат причина за разочарования, заложѝ на реалистични представи за обстоятелствата и работи върху тях.

Прекрасните моменти вървят ръка за ръка с недоразумения и кавги, които няма как да не причинят болка и на двама ви. Най-доброто решение обаче е не да ги игнорираш, а да вникнеш в причините за тях.

Разровихме се за мнения на терапевти и консултанти и подбрахме 5 ценни истини за взаимоотношенията с партньора, които се налага да приемеш, за да бъдеш по-щастлива и подготвена за предизвикателствата на брака.

<p data-verified=

Сексът изисква работа

Или по-точно усилия за запазване на страстта, тъй като с времето той става предвидим и планиран, а с това и по-малко романтичен. Затова двойките трябва да се стремят да поддържат интимните си преживявания интересни, както и да се грижат за здравословните проблеми, които могат да повлияят на половия живот. Терапевтът от Флорида Ерин Паризи съветва да общуваш открито с партньора и да се грижиш за сексуалния си живот с оглед на своето и неговото здраве.

<p data-verified=

Понякога ще ти се струва, че мразиш партньора си

Обратното на любов не е омраза, твърди Паризи, а безразличие. Изводът от практиката ѝ като консултант и терапевт е, че единствено хората, които обичаш много, могат да те изкарат от кожата ти толкова, че понякога да ги мразиш.

<p data-verified=

Ще разбереш, че част от проблемите нямат решение

Важно е да осъзнаеш, че не всеки проблем е разрешим, казва терапевтът Сара Кларк, защото подходите към двата типа са различни. Например: ако ти си по-общителна, а съпругът ти не е, това може и да не се промени. Когато спреш с опитите да се намериш изход в задънена улица и започнеш да търсиш начин да се справиш със ситуацията такава, каквато е, повече няма да гледаш на някои неща като на проблеми.

<p data-verified=

Не можеш да отделиш време за всичките си контакти

Обещанието бракът да не променя социалния ти кръг може и да не се изпълни. Семейният терапевт Раби Слаткин казва, че срещите с други двойки може да създадат предпоставки за сравнения с околните. Необходимо е да изградите баланс, но и да прекарвате време само двамата, като според Слаткин тези моменти трябва да бъдат приоритет, дори това да е за сметка на срещите с други хора.

<p data-verified=

Ти не си половинката си

Не че е нещо, което не знаеш, но това е един от ключовите моменти на осъзнаване в една връзка. В началото колкото и да си мислиш, че с половинката си приличате, се оказва, че някои от възгледите му не съвпадат с твоите. Но именно в уважението към тези различни мнения се крие ключът към успешните взаимоотношения.

Powered by Facebook Comments