Историята на Джим Троп ще ви мотивира да сбъднете мечтите си сега

Свикнали сме постоянно да си намираме оправдания за неуспехите си. Отдаваме ги на липса на удобен момент и лошо стечение на обстоятелствата.

Но истината е, че когато човек силно иска нещо, винаги ще намери начин да го постигне. И вдъхновяваща история на олимпиеца Джим Троп ни доказва, че мечтите могат да се превърнат в реалност дори когато всички обстоятелства са против нас.

Човекът, който виждате на снимката е Джим Троп – спортист с индиански корени, който представя САЩ на Олимпийски игри през 1912 година. Говори се, че в деня на състезанието спортните обувки на Троп мистериозно изчезват.

Предполага се, че някой ги е откраднал, за да осуети представянето му. Въпреки лошия късмет обаче Джим не се отказва. Той претърсва боклука и успява да се сдобие с други две обувки.

Едната от тях не му е по мярка, но и това не го отказва. За да се движи стабилно с нея, индианецът обува още един чорап. Така излиза на терена и печели цели два златни медала.

Историята му пък е пример за това, че човек може да бъде победител и без добри възможности. Не чакайте удобни моменти, за да действате. Сбъднете мечтите си още сега!

Източник: sanovnik.bg

Powered by Facebook Comments