Ако по някаква причина искате или ви се налага да не ядете захар, тези вкусни талиански бадемови бишкоти са точно за вас. Рецептата е на Елица Сърбева от Cake and Pancake

Италиански бадемови бишкоти без захар от Ели
 © снимки: Елица Сърбева, Cake and Pancake

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. пшенично брашно;
  • 1 1/2 ч.ч. еритритол;
  • 1 ч.л. бакпулвер;
  • щипка сол;
  • 5 с.л. масло;
  • 3 малки яйца/ 2 големи;
  • 1 ванилия;
  • 3/4 ч.ч. сурови бадеми;
  • кората от един лимон и портокал;

 

Начин на приготвяне:

  1. Включете фурната на 180С и си пригответе тава за печене като я застелите с хартия за печене.
  2. Изсипете суровите бадеми в тавата и запечете за около 10 минути. Извадете тавата и оставете настрана, за да изстинат ядките.
  3. В дълбока купа разбийте маслото, еритрола и яйцата, добавяйки ги едно по едно.
  4. Прибавете кората от цитрусите и ванилията.
  5. В купа смесете брашното, бакпулвера и солта.
  6. На части ги сипете при яйчената смес, като разбивате след всяка част.
  7. Нарежете бадемите на парченца и ги прибавете към тестото. Разбъркайте с дървена лъжица, за да се разпределят равномерно в сместа.
  8. Омесете тестото на плота, разделете го на две равни части.
  9. Оформете всяка част като дълъг фитил върху хартията за печене в тавата.
  10. Печете около 25-30 минути. Извадете тавата и оставете за около 10 минути да се охладят. НЕ изключвайте фурната!
  11. След 10 минути, с дълъг и остър нож нарежете по диагонал всеки от фитилите и получените бишкоти наредете отново в тавата с отрязаната част нагоре.
  12. Подредените бишкоти изпечете за по още 10 минути от всяка страна.
  13. Оставете да изстинат и сервирайте с вино по ваш избор (е добре де, кафе също може, но ефектът ще е малко загубен).

 

Още вкусни рецепти от Елица Сърбева можете да откриете в блога ѝ  Cake and Pancake

 

италиански бишкоти, рецепта