Йодната решетка помага при над 20 заболявания

Йодната решетка помага при настинка и грип

За да облекчите състоянието си, достатъчно е да използвате полезните свойства на йодната решетка.

С помощта на йодната решетка можете да: установите дали страдате от йоден дефицит, да излекувате кашлица, да се отървете от настинка, да ускорите заздравяването на синините.

Как да направите йодна решетка?
Прилага се върху кожата с помощта на клечка за уши. Потопете клечката в 5% йоден разтвор и начертайте решетка от вертикални и хоризонтални ивици на кожата.

Размерът на “клетките” на идеалната решетка е 1 см на 1 см.

Йодът има способността да прониква през кожата в мускулните тъкани и кръвоносните съдове и има пагубно влияние върху микроорганизмите.

Тайната на решетката се крие във факта, че благодарение на “клетките” с определен размер групите бактерии се отравят една друга и бързо умират.

Йодът перфектно се справя с точно онези бактерии, които проникват в тялото през кожните пори.

Йодна решетка при недостиг на йод в организма
Според статистиката голяма част от населението на света страда от недостиг на йод в организма, което причинява патологии на щитовидната жлеза, може да доведе до раждане на деца с физически и умствени увреждания.

За да определите дали тялото ви получава достатъчно йод от храната, не е необходимо да правите тестове – просто си нарисувайте йодна решетка.

Най-добре да я нарисувате от вътрешната страна на бедрото. Ако след 3 часа не е останала дори следа, тогава това е ясен знак за недостиг на йод в организма. В този случай е необходимо да се консултирате с лекар.

Ако йодът се абсорбира за 6-8 часа, това показва, че недостигът на йод може да бъде решен, като включите в ежедневната си диета морска риба, морски дарове, морски водорасли и други храни, богати на йод.

Ако не страдате от недостиг на йод, тогава следите от решетката изчезват след ден.

При настинки и грип
Помага за бързо излекуване на хремата. Нарисувайте на носа си решетка с тънки линии. Препоръчително е да действате внимателно, тъй като по лицето и шията кожата е тънка и има голям риск от изгаряне от йода. При настинка нарисувайте решетка на стъпалата и в областта на прасеца.

При натъртвания
Ще ви помогне бързо да се отървете от синините и ожулванията. Вярно е, че не трябва да се използва в първите часове след натъртването: препоръчително е да го направите ден след това. Факт е, че дори леко нараняване обикновено е придружено от подуване на тъканите и дразнещият ефект на йода в никакъв случай няма да са ви от полза.

Първо сложете лед върху натъртеното място. Едва на следващия ден ще бъде възможно да започнете лечение с йод.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments