Какво трябва да променим, ако искаме да станем милионери?

Почти всеки има нужните качества, за да бъде милионер.

Така смята Стив Сиболд, който сам е успял да натрупа своето състояние. „Както повечето неща в живота, да станете добри в печеленето на пари не е по-различно от това да станете добри в което и да е друго„, пише той в книгата си „Как мислят богатите“.

И както повечето неща в живота, успехът не се появява просто така. Ако искате да сте милионерш, ще трябва да направите някои промени в начина, по който живеете – и няколко жертви, пише CNBC, цитирано от Money.bg.

Ето 11 неща, от които богатите са се отказали:

Не мислят на дребно

„Основната цел в живота на повечето хора е да се пенсионират на 65 г., като надеждата е да имат достатъчно средства, за да оцелеят, докато умрат“, пише той. Не се страхувайте да мислите по-мащабно. В крайна сметка средният човек „притежава всичко необходимо, за да изкарва повече пари, отколкото харчи“.

Не се концентрират твърде много върху спестяванията

Макар богатите да познават и ценят важността на това да пестят и инвестират, те също така знаят много добре, че ключът към забогатяването е да се концентрират върху увеличаване на доходите си.

Стабилната заплата

По принцип, повечето хора избират да получават възнаграждението си като стабилна заплата, казва Сиболд. В същото време богатите предпочитат да го получават на база резултатите си – и много често са самонаети. „За повечето това (стабилната заплата) е най-бавният път към просперитета“, казва той, докато собственият бизнес е най-бързият път към богатството.

Те не купуват неща, които не могат да си позволят

Средната класа е популярна с това, че живее над възможностите си, пише Сиболд. Богатите пък не харчат всичко, което изкарат, имат няколко източника на доходи и плащат първо на себе си – т.е. пестят и инвестират.

Изберете сума, която може да отделяте всеки месец от заплатата за инвестиции и спестявания и заделяйте тези средства веднага щом я получите.

Забавленията

Богатите предпочитат да са образовани, отколкото да се забавляват, казва Сиболд. Те оценяват мощта, която образованието и след университета дават. Когато влезете в дома на богат човек, ще видите огромната библиотека, пише той. В същото време останалите хора предпочитат романи, таблоиди и списания.

Токсичните връзки

Тук не говорим само за вашата половинка, а за цялостната ви приятелска среда. Тези, с които прекарвате свободното си време, определят до голяма степен и вашия успех.

Носталгията

Вместо да си припомняте с наслада „добрите стари времена“, мечтайте за бъдещето и правете планове. „Хората, които смятат, че най-добрите им дни са зад гърба им, рядко забогатяват и често се борят с нещастие и депресия“, пише Сиболд.

Откажете се да търсите винаги удобството

Средният човек иска да се чувства удобно, докато богатите са стимулирани от несигурността. Да станете милионер не е лесно и трябва да поемате рискове.


Източник: www.dunavmost.com

Powered by Facebook Comments