Как да запазим любимите продукти по-дълго време

Всички обичаме да си хапваме вкусно и здравословно, но понякога може да е сложно да запазим продуктите свежи, дори в хладилника. Ако и вие сте се сблъсквали с този проблем, значи е крайно време да научите малките хитрини, които ще ви помогнат да запазите свежестта на продуктите за по-дълго време.

С помощта на тези съвети ще можете да удължите свежестта на продуктите и да ги съхранявате по-дълго време в хладилника.

Зеле

Сигурно и вие самите сте грешили да сложите зелето в плик, мислейки си че така ще го съхраните за по-дълго в време. По този начин обаче то се запарва и така губи свежестта си по-бързо, както и се разваля. Най-добре е просто да го приберете във ваничката в хладилника ви. Ако той е малък, тогава е по-добре да избирате малките зелки, които ще се поберат в него, а и така ще запазите свежестта им по-дълго време.

Марули и спанак
запазване на спанака свеж

Никога не ги слагайте неизмити маруля и спанак в хладилника, тъй като така ще се развалят по-бързо. Можете да ги приберете дори леко влажни, както и да ги увиете в хартия или дори в някаква памучна кърпа Ако мястото във ваничката на хладилника ви е малко, тогава можете да ги сложите в плик, за да ги запазите свежи по-дълго време.

Сирена

Както и при зелето, така и тук найлонът е враг на този продукт. Много по-добра идея е да го увиете в хартия за печене например, а едва след това да го сложите в найлонов плик или пък фолио. По този начин няма да се развали бързо, а вие винаги ще имате вкусно и свежо сирене в хладилника ви.

Гъби
запазване на гъбите свежи

Ако сте си взели гъби, които са били в пластмасова тарелка, тогава веднага след като се приберете ги измийте под студена вода и ги подсушете добре. После ги приберете в някакъв хартиен плик, но все пак имайте предвид че гъбите се развалят много бързо и дори така не могат да се съхраняват много дълго в хладилника.

Цитруси

Всеки обича да си хапва плодове, но както и при другите продукти, так и тук е важно да знаете как да ги съхранявате правилно, за да запазята свежеста си. За целта просто ги сложете в найлонов плик, но не го връзвайте, за да има достъп до въздух, а след това просто ги приберете в хладилника.

Тези малки съвети и хитрини ще ви помогнат да съхраните продуктите си свежи по-дълго. Ако сте малко семейство или живеете сами, тогава е добре и да не купувате големи количества храна, а да си вземате само необхоидмото количетсво за няколко дни, както и да не се презапасявате с много големи количества храна, която се разваля бързо.


Източник: gotvach.bg

Powered by Facebook Comments