Как да получиш онова, от което наистина имаш нужда

Ситуацията

Шефът ти се е държал гадно с теб,

научила си, че една твоя неприятелка плете интриги зад гърба ти и не си могла да купиш пица за вечеря, защото любимата ти пицария е била затворена. След този „фантастичен“ ден искаш просто да се прибереш вкъщи и да разкажеш на приятеля си всичко, за да те успокои. Но начинът, по който той ти отговаря – като се опитва да те разсее и сменя темата или те съветва да не се ядосваш за глупости – те кара да се чувстваш още по-зле. Изследване на Харвардския университет обаче разкри точната причина за това.

„Жените, които са най-щастливи във връзките си са онези, чиито партньори са съпричастни с чувствата им“, твърди авторът на изследването, семейният терапевт д-р Шири Коен. С други думи, това, от което наистина имаш нужда, е той да усети, че се чувстваш зле и за мъничко да потъгува заедно с теб. Това е всичко. Но как да го накараш да го направи?

Решението

Първо, разбери неговият начин на мислене

Как да получиш онова, от което наистина имаш нужда

„Жените общуват, за да се сближат, а мъжете по-скоро, за да обменят информация“, казва Коен. И добавя: „Мъжете често смятат, че им разказваш дадена история, защото искаш от тях да направят нещо свързано с нея“. Затова, вместо да му разказваш подробности, което само ще го накара да си мисли, че той трябва да намери решение, се фокусирай върху своите чувства: „Шефът ми ме кара да се чувствам като отрепка“. След това (и тук е най-важната част) му кажи, че имаш нужда от прегръдка.

„В природата на мъжете е заложено да защитават жената, която обичат“, казва д-р Джеръми Никълсън. Той обяснява, че когато осъществите физически контакт, ще „потиснеш“ интелектуалеца и ще събудиш пещерняка в него, което от своя страна ще предизвика интуитивната му „Съжалявам, че си разстроена“ реакция, която те кара да се чувстваш толкова добре.

Източник и снимки: cosmopolitan.bg

Powered by Facebook Comments