Как да премахнете безопасно гел или акрил в домашни условия

Тези експертни съвети ще ви помогнат да свалите правилно своя лак

Сега, когато социалното дистанциране  и  самоизолация се превръщат в новата норма на живот на фона на ескалиращата пандемия на коронавирус (COVID-19) , хората търсят домашни решения на козметични процедури, които досега са получавали от специалисти. Така че се обръщаме към експерти, за да споделят техните решения в дома.

 

Училищата се затварят в цялата страна, фестивалите, спортните събития и театралните представления се отлагат или отменят, а ресторантите и баровете са затворени заради  бързо разпространяващата се болест. Фризьорските и козметичните салони също затварят и хората търсят начини да се справят сами вкъщи, което включва и премахването на гел маникюра.

Водещи експерти от салоните за маникюр разказват как точно да се грижите правилно за ноктите си, независимо дали имате гелове или акрили, през периода на социално дистанциране. За щастие премахването не е толкова сложно, колкото сте очаквали.

Напълно възможно е да свалите гела у дома, дори и никога да не сте го правили преди. Въпреки че е изкушаващо, просто не обелвайте гела.

Започнете, като просто изпилите горния слой на лака, като използвате пила за нокти. Става всякаква, която имате в къщи.

Ако имате ацетон, можете спокойно да го използвате, за да премахнете гел лака. Накиснете пръстите за около 10 минути с ацетон, памук и алуминиево фолио. Препоръчва се да правите една ръка наведнъж, когато работите сами. След като приключите с накисването, използвайте метален инструмент, избутвач за кожички, за да избутате много внимателно гела от нокътя.

Ако не се повдигне веднага, направете още едно накисване с напоен памук с ацетон и увийте с алуминиево фолио.

Що се отнася до акрила, свалянето ще е по-бавно. Първата стъпка е да отрежете излишния акрил, възможно най-близо до естествения нокът с помощта на резачка за нокти и да използвате блок пила за да премахнете горния слой лак. След това накиснете ноктите в купа със 100 процента чист ацетон за около пет до 10 минути. Завършете с метален избутвач за кожички, за да избутате нежно гел лака от ноктите си. Може да се наложи да повторите последната стъпка, докато акрилът напълно се накисне.

След като видите, че по-голямата част от акрила е накиснат, използвате отново буфер пила за нокти, за да изгладите нокътната плочка и да завършите с масло за кожички за хидратация.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments