Как да приготвите спаначено песто?

Спаначеното песто е чудесна гарнитура към телешко, риба, пилешко или зеленчуци. Вижте как да го приготвите. Рецепта за спаначено песто

Как да приготвите спаначено песто?
 © iStock

Необходими продукти:

  • 100 г спанак
  • 1 скилидка чесън
  • 1/3 ч.ч. накълцани сурови орехи
  • 2 с.л. настърган пармезан
  • 1/2 ч.л. сол
  • щипка черен пипер
  • 1/2 ч.ч. зехтин
  • 1/2 лимон

 

Начин на приготвяне:

  1. В блендер сложете всички продукти, с изключение на зехтина и лимона.
  2. Смелете за кратко.
  3. Пуснете блендера на ниска скорост и постепенно добавяйте зехтина, докато получите гладко и хомогенно песто.
  4. Накрая овкусете със сока от лимона. При нужда добавете още сол и пипер.
  5. Съхранявайте до 10 дни в хладилник. Можете да замразите пестото, ако мислите, че няма да успеете да го изядете в рамките на 10 дни.


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments