Как да се отървем от влагата в дома евтино и лесно – нужна ни е само 1 бутилка (СНИМКИ)

Отоплителният сезон вече върви с пълна пара. Заради все по-големите разлики между температурата във вътрешността на дома и тази на външната среда, по прозорците започват да се появяват капки вода. Иначе казано влага. И тази влага може да тръгне по стени, по мебели, по какво ли не.

Сега ще разгледаме един много интересен и лесен вариант да се справим с нея, без да харчим много пари, споделен от Букварче.

Какво ще ни е нужно?

  • Една пластмасова бутилка
  • Бинт или марля
  • Един ластик
  • Едра сол
  • Някакъв памучен плат
  • Масло от чаено дърво

Какво да направим

Първата стъпка е да разделите бутилката на две половини. В горната част на бутилката ще закрепите марлята като използвате ластика – около гърлото. Следва да поставите тази част на бутилката в другата, с гърлото надолу. Преди това на дъното ще поставим памучния плат на топче и ще капнем няколко капки от етеричното масло от чаено дърво.

Накрая ще захлупим двете части по обяснения и показан начин и ще добавим сол. Трябва да съхраняваме този „механизъм“ близо до мястото, където се е появил проблемът ни с влагата. Това може да са самите прозорци и врати, а може и да го сложим в някой ъгъл, който е започнал да се овлажнява.

Нищо няма да загубите, ако опитате. Първо не струва почти никакви пари, второ не съдържа никакви химикали и препарати. Ако не сте доволни, просто ще го хвърлите в кофата, но много хора се оказват доволни.

Ето няколко снимки за илюстрация


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments