Как да се отървем от досадната и упорита трева между плочките в двора

Поставяйки плочки в двора, често си мислим, че ще премахнем всички корени и между плочките няма да се появи трева. Може би сте ги премахнали, но вятърът ще свърши своята работа и постепенно фугите между плочките се пълнят с пясък и отпадъци и това е чудесно място за нови корени и плевели. Същият вятър или птици ще донесат семена и процесът е стартиран.

Ако тревата не бъде премахната, тогава с течение на времето тя не само ще развали външния вид на цялата облагородена площ, но и ще започне да руши плочките. Тревата, която се появява между плочките, трябва постоянно да се почиства. В магазините има достатъчно химикали, които ще ви позволят бързо да се отървете от нея. Но, ако в къщата има деца или домашни любимци, тогава е по-добре да не използвате такива средства.

Ако дворът е малък, тогава си струва да използвате механичния метод на обработка, но ако е голям, тогава се обърнете към народните средства за помощ. Може би не са толкова силни, но са абсолютно безвредни.

Най-често срещаният метод е физиологичният разтвор. В 7 литра вода трябва да разтворите 1,5 кг сол. Бъркайте, докато солта се разтвори напълно. След това полейте празнините между плочките. Понякога, веднъж е достатъчно, понякога процедурата трябва да се повтори.

Следното средство може да се приготви от оцет и сол. За 4-5 литра оцет ще ви трябват 100-150 грама сол, 50 мл препарат за миене.Този път не поливайте, а напръскайте тревата.

Друг ефективен начин. Разбъркайте 500 мл оцет, 100 мл водка и 3 супени лъжици лимонена киселина. Преди обработката разредете с вода в съотношение 1:1. Използвайте спрей бутилка и напръскайте.

Ако тревата между плочките, все още не е висока, тогава можете да използвате най-безопасния начин. Загрейте вода и я полейте. Между другото, този метод може да се използва няколко пъти на сезон, за да се избегне появата на плевелите.

Най-важното е, че ако смятате да поставите плочки в двора, не забравяйте да следвате инструкциите и да поставите под плочката материала, който ще ограничи растежа на тревата. Ако все още можете да се борите с тревата, чиито семена са попаднали отгоре, това ще бъде трудно с тази, чиито корени са под плочката. Не оставяйте тревата да расте, в противен случай много скоро тя ще расте от самата плочка.

Източник: 999999views


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments