Как да си направите Дулсе де лече от кондензирано …

Чудесно допълнение към торти, сладкиши или за слепване на сладки, това карамелено изкушениеще ви накара да искате още и още… Ето как да приготвите дулсе де лече от кондензирано мляко.

Как да си направите Дулсе де лече от кондензирано мляко?
 © iStock

Можем да опишем дулсе де лече като карамелено-млечен крем, приготвен от прясно мляко и захар. В някои страни можете да откриете готов крем дулсе де лече в консерва, у нас обаче това е трудно, дори невъзможно.

Затова можете да приготвите домашен дулсе де лече с консерва кондензирано мляко. Ето как.

 

Стъпка 1

Сложете на котлона тенджера с вода на стайна температура. Сложете вътре кондензираното мляко. Количеството на водата трябва да е толкова, че да е 2 пръста над консервата.

 

Стъпка 2

Включете котлона на висока степен, докато заври водата. След като това се случи намалете котлона на средна степен и оставете консервата така в продължение на 2 часа, ако искате по-течен карамел. Ако предпочитате гъст карамел, като за торта или друг сладкиш, консервата трябва да ври в тенджерата 3 часа

 

Важно: На около половин час ще се налага да добавяте вряща вода към тенджерата, за да се уверите, че нивото на водата остава същото

Стъпка 3

След като изтече времето, което сте избрали, извадете консервата и оставете да се охлади на стайна температура, преди да отворите

 

дулсе де лече от консерва, кондензирано мляко


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments