Как да си направите овесено мляко?

Овесеното мляко е здравословна алтернатива на животинското и дори на класическите ядкови млека и излиза по-евтино да си го приготвите. Днес ви предлагаме много лесна рецепта за овесено мляко.

Как да си направите овесено мляко?
 © iStock

Овесеното мляко трябва да се съхранява в хладилник и да се използва в рамките на 5 дни от направата. Можете да го добавяте към мюсли, овесени ядки и дори да приготвяте пудинг с него. Можете да го използвате за приготвяне на тесто, мъфини, дребни сладки и дори да го добавите към кафето.

 

Необходими продукти:

  • 1/2 ч.ч. овесени ядки
  • 3 ч.ч. вода + за накисване
  • 2 ч.л. кленов сироп
  • 2 ванилии или 1/2 ч.л. ванилов екстракт (по желание)
  • щипка сол

 

Начин на приготвяне:

  1. Накиснете овесените ядки във вода за 15-20 минути. След това ги прецедете и добавете към 3 ч.ч. вода.
  2. Добавете кленовия сироп, ванилията и солта.
  3. Сложете смества в блендер и смелете за около минута.
  4. Прецедете овесеното мляко през гевгир, цедка или тензух. Така ще получите по-нежна и кремообразна текстура.
  5. Изсипете в стъклена бутилка и съхранявайте в хладилник.


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments