Как помагат медът, зехтинът и жълтъкът на косата?

Мед, зехтин, жълтък – всички сме чували за чудодейните им свойства върху кожата и още древните хора са ги използвали за вътрешни и външни заболявания. От известно време забелязваме тенденция при дамите все по-често да се доверяват на домашните помади за своята красота.

А какво по-хубаво от изцяло натурални продукти за разкрасяване. Симбиозата мед-> жълтък -> зехтин за по-здрава, подсилена грива и помага за стимулиране на растежа на косата.

Как помага маската от мед, зехтин и жълтък на косата?

Как чудодейната комбинация действа с какво е полезна за косата? Точната рецепта за домашната маска мед, зехтин и жълтък.

Медът – на първо място, помага за предпазване от замърсявания. В забързания начин на живот който водим, често косите ни са подложени на прах у дома или на улицата, цигарен дим и т.н. Медът е чудесно средство за почистване с големия състав на въглероден пероксид в него. На второ място, медът хидратира. След многобройните процедури, на които подлагаме косите си, не се замисляме за вредата и сухотата, която ѝ нанасяме. Медът допринася за хидратирането и мекотата на косата, като я прави да изглежда по-бляскава и по-жива.

Зехтин за коса и кожа

Зехтинът – той отново допринася за хидратирането и овлажняването на скалпа, като тук вече и помага за справяне с пърхот, лющене и всякакви кожни раздразнения. Втривайки зехтин в корените, той подобрява целостта на косъма, подсилва го, подхранва го, като дори предпазва от UV лъчи.

Дамите, които имат проблем със сух скалп, могат да използват разтворен зехтин в малко вода като термозащитен спрей преди използване на преса и сешоар, а и ще подсилят косата в корените.

Жълтък – подпомага процеса на подхранване на скалпа, постигайки по-добро здраве и по-голяма гъстота на косата. Съставките на яйцата правят новата коса по-здрава, по-издръжлива, бляскава и мека. Едновременно с това я предпазват от увреждания, което я кара да изглежда изтощена и нехигиенична.

Внимание! Едно важно уточнение – цяло яйце се използва при нормална коса, жълтък при суха, а белтъците при мазна коса.

Маска за коса с мед, зехтин и жълтък
Маска с мед, зехтин и жълтък

Снимка: Марияна Петрова Иванова

Мед – 1 ч.л., Зехтин-1 и 1/2 ч.л. и 2 предварително разбити жълтъка.

Ако косата Ви е боядисана или като цяло се боядисвате често, може да добавите една капачка водка. Тя запечатва боята и не позволява бързото ѝ отмиване. Добре е да се добави и малко алкохол, за да може после по-лесно да отмиете мазнината от косата си.

Тази маска за коса е препоръчително да се прави веднъж седмично за около 1-2 часа, като е нужно да поставите плик за баня и кърпа отгоре за затоплящ ефект.

Дано сме били полезни на много дами, все пак красотата е доста важна част, а и ще спаси света!


Източник: gotvach.bg

Powered by Facebook Comments