Влияе ли усмивката на здравето ни и как?

Усмивката променя облика на всеки човек, като го кара да се чувства жизнерадостен и добре. Освен че увеличава настроението, усмивката влияе съществено и върху здравословното състояние на индивида.

А как самата усмивка ни прави по-здрави?

Намалява пулса
Усмихването релаксира тялото и понижава сърдечната честота. Като резултат от това се достига и до стихването на кръвното налягане.

Понижава стреса
Неслучайно всички теории се осланят на всекидневните доклади за позитивнaта настройка на организма и мисъл, както и изцелителните му очарования . Усмивката е в състояние да намали стреса до минимум, защото когато човек е щастлив и се смее, тялото му възпроизвежда ендорфини и те неутрализират ненужния стрес и безпокойство.

Увеличава многократно настроението
Когато сте изпаднали в депресия или нямате никакво настроение, просто направете опит и се усмихнете. Дори неавтентичната усмивка се смята за полезна на организма и интелекта. Ще се убедите как за кратко време и с малко смях ще бъдете отново в добро настроение.

Създава ползотворни връзки
Усмивката ни прави да бъдем по-привлекателни. Тя въздейства машинално бързо на околните и събужда инстинкта за създаване на приятна зависимост и скорошно приятелство. Колкото един човек е по-весел и позитивен, толкова повече заобикалящите го признават като добър за комуникация, бизнес, партньорство и приятелство.

Подобрява надмощието
Доказано е, че всички усмихнати хора имат по-голяма продуктивност и са доказали се в работата си. Усмивката ни прави очарователни, по-успешни в работен и личен план от намусените и сърдити хора.

Отстранява болката
Отново ендорфините притежават заслуга за отстраняването на болката. Те предизвикват химични процеси, заглушаващи болката още в зародиш, като въздействат на центровете на мозъка.

Дава чувство за подмладяване
Контролите показват, че честото усмихване води до подмладяване поне с няколко години. Така че, не спирайте да се усмихвате, правете го ежедневно и често. Само така ще смъкнете доста годинки от външността си.

От всичко казано до момента се заключава, че смехът е здраве и хората са оцелeли, защото са се смeли. А усмивката не е нищо друго освен един много важен природен дар, който ще ни помогне както в трудни моменти, така и да ни държи здрави и щастливи. Затова усмихвайте се по-често, бъдете положително настроени и всичко в живота ви ще е наред.

Вижте още: ДОБЪР ЧОВЕК ЛИ Е КИАНУ РИЙВС?

Powered by Facebook Comments