Карамфилът има бактерицидно действие

Карамфилът има бактерицидно действие

Дата на публикуване: 04.09.2020

Карамфилът има бактерицидно действие, притежава невероятни лечебни свойства. Във всяка кухня можете да намерите буркан с неотворени цветни пъпки от карамфил. Време е да погледнете на тази подправка по нов начин. В края на краищата той е известен в цял свят не само с аромата и вкуса си, но и с лечебните си свойства.
Карамфилът притежава бактерицидно действие, дезинфекцира, инхибира възпроизвеждането на микроби, гъбички, а също така лекува бактериални инфекции.
Карамфилът има антивирусен ефект. Не, тази подправка не инхибира възпроизвеждането на вируси, но благодарение на витамините, които съдържа, тя осигурява отлична профилактика на много заболявания.
Карамфилът отдавна се използва като антихелминт. Пъпките от карамфил съдържат специално вещество – евгенол, което има пагубен ефект върху кръглите и плоски червеи.

Препаратите на основата на карамфил не вредят на тялото ни. За по-бързо извеждане на хелминтите и техните яйца с изпражненията лекарите препоръчват допълнителната употреба на жлъчогонни лекарства.
Карамфилът е отличен начин за детоксикация на тялото. За да се постигне този ефект, е необходимо да се направи чай с карамфил и джинджифил. Сложете в чайник 1 чаена лъжичка стрити листа от черен чай, същото количество настърган джинджифил, няколко зрънца карамфил и няколко зърна кардамон.
Залейте сместа с 0,5 литра вряла вода и оставете чая за 30 минути. Пийте напитката на малки порции през целия ден.
Лечебни свойства на каранфила: специалните вещества, които съдържа, са в състояние да облекчат спазмите на мускулите и кръвоносните съдове. Този ефект е изключително полезен при астматичен бронхит, болезнени спазми и хипертония.

Последните изследвания на учени в областта на противораковите средства показват, че зърната от карамфил ефективно се борят с растежа на раковите клетки! Затова, поради тези лечебни свойства на карамфила си струва да добавяте тази подправка в чай, месни или рибни ястия, колкото е възможно по-често.

Карамфилът е идеален за костите и ставите

Карамфилите съдържат някои елементи, като флавоноиди, манган и евгенол, които поддържат здравето на костите и ставите. Тези вещества увеличават костната плътност, участват в създаването на нова костна тъкан и транспортират важни минерали до костите.

Източник: Истински истории


Източник: www.vsekidnevno.com

Powered by Facebook Comments