Картофени кифлички – едно интересно и необичайно ястие

Картофени кифлички – опитайте тази страхотна рецепта!

Тези картофени кифлички имат вкус на нещо като чипс: също толкова апетитни, ароматни, с хрупкава коричка. Запържват се в голямо количество добре загрято растително масло. Ако този метод на готвене не ви допада по някаква причина, можете да ги изпечете във фурната при висока температура.

Ястието принадлежи към категорията на нискобюджетните, защото при приготвянето му можете да използвате останалите варени картофи и всякакви сирена, дори топени. От минимум продукти получавате чудесна закуска за събиране с приятели.

Съставки:
картофи – 200 г
пшенично брашно – 100 г

сол на вкус
твърдо сирене – 6 с.л.
слънчогледово масло – 150 мл

Приготвяне:
Сварете картофите до готовност, намачкайте и оставете да се охладят.

Добавете половината настъргано твърдо сирене (за предпочитане с ниско съдържание на мазнини), сол и брашно, омесете твърдо тесто.

Разточете тестото под формата на кръг с дебелина 0,5 см, нарежете на равни сектори.

В широкия край на всеки сектор разстелете останалото сирене и навийте на кифличка.

В дълбока тенджера или тиган загрейте олиото и запържете кифличките в него до златистокафяво.

Поставете готовите кифлички върху салфетка, за да премахнете излишната мазнина.

Картофените кифлички са интересна и вкусна закуска, можете да ги направите не само със сирене, но и с варено яйце, шунка или по ваше желание. Сервирайте вкусотията с доматен сос и се насладете на комплиментите за вашите кулинарни умения.

Споделете рецептата с приятелите си!


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments