Кейк с овесени ядки и ябълки – здравословна закуска

Този кейк с овесени ядки е чудесна здравословна закуска. Вижте как да го приготвите.

Брой порции: 6-8

Трудност: 1

Кейк с овесени ядки и ябълки - здравословна закуска
 © iStock

Ако през седмицата трудно намирате време за закуска, а искате да хапвате нещо набързо, пък било то и на крак, този кейк е точно за вас.

Можете да го приготвите през уикенда, да го нарежете на парчета и да ги приберете в кутия или увиете във фолио. Така ще имате закуска за всеки ден от седмицата.

 

Необходими продукти:

  • 5 ч.ч. овесени ядки (смлени)
  • 3 яйца
  • 2 ябълки, настъргани
  • 1 ч.л. канела на прах
  • 1 пакет бакпулвер (10 г)
  • 2 щипки сол
  • 1/2 ч.ч. кленов сироп

 

Начин на приготвяне:

  1. Сложете хартия за печене в тава с размери приблизотелно 20 на 30 см и леко я намаслете. ВКлючете фурната на 180 градуса.
  2. Смесете овесените ядки, канелата, бакпулвера и солта, разбъркайте
  3. В друга купа разбийте яйцата, добавете кленовия сироп и настърганите на ситно ябълки. Прибавете към сухата смес и бъркайте до хомогенност.
  4. Изпечете на 180 градуса за 20-30 минути.
  5. Увийте във фолио или поставете в плътно затворена кутия, за да е свеж за няколко дни.

 

 

 


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments