Киш Лорен – класика в жанра

Ако и вие искате да опитате да приготвите киш, започнете с класиката в жанра – киш Лорен. Рецепта за киш Лорен

Брой порции: 8

Трудност: 2

Киш Лорен - класика в жанра

 © istockphoto.com

Вкусен, хрупкав, ароматен, засищащ! И не на последно място впечатляващ на външен вид. Обожавам всичко в киша и често го приготвям у дома. Пълнежите са разнообразни може да се напаснат по вкуса на семейството.

Необходими продукти за основата:

  • 1 пакетче масло
  • 250 гр. брашно
  • 2 щипки сол
  • 1 яйце

Необходими продукти за пълнежа:

  • 100-150 гр. бекон
  • 2 глави лук
  • 3 яйца
  • 200 мл. готварска сметана
  • сол, черен пипер, индийско орехче на вкус
  • 50 гр. сирене Грюер

Начин на приготвяне:

  1. Смесете брашното и солта.
  2. Добавете нарязаното на кубчета масло и започнете да „претривате“, докато получите маслени трохи
  3. Добавете яйцето и омесете тестото
  4. След като е готово, увийте във фолио и оставете в хладилника да почине за около 30 минути
  5. В тиган загрейте малко олио и сложете нарязания на ситно лук и бекон. Оставете ги да се сготвят и карамелизират за около 15 минути
  6. Разстелете тестото във форма с диаметър 20-22 см и изпечете за около 20 минути на 180 градуса без плънка. Можете да сложите хартия за печене и малко боб, за да пристиска основата и да не ѝ позволи да се надигне
  7. Охладете получения блат и изсипете вътре сиренето Грюер
  8. Залейте с получената смес от 3 разбити яйца, готварска сметана и подправки
  9. Най-отгоре сложете бекона и лука
  10. Печете за около 30-40 минути
  11. Оставете кишът да изстине, сервира се охладен на стайна температура.

киш лорен

Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments