Когато правя кюфтета им слагам по кубче лед, шантаво е, но вкуса е безспорен

Съгласете се, кюфтетата от магазина са доста подозрителен продукт. По външния им вид е трудно да се определи какво има вътре и кога са правени. Затова много домакини предпочитат да си мелят месо и да го овкусяват и оформят сами. Има няколко правила за готвене на ястия от кайма, благодарение на които те могат да се получат невероятно вкусни.

Най-лесният трик да се запази сочността на кюфтетата е да се използват ледени кубчета. Когато ги пържите или печете на скара, поставете в кюфтето малко парче лед – то ще ви помогне месото да остане сочно и вкусно. Някои готвачи поставят бучка масло върху плънката за мекота.

Но в този случай кюфтетата ще се получат малко по-мазни. Въпреки, че и този метод е много добър.

Искате да се насладите на сочни шницели? В готовата говежда кайма добавете ситно натрошен лед, бързо омесете, оформете шницелите и веднага пуснете в тигана. На мястото, където ледът се разтопи, ще се появят празнини. Поради този факт шницелите ще бухнат и ще останат сочни.

Колко малко трябва, за да станат кюфтенцата божествени! Непременно опитайте!

Източник: За Жената


Източник: 7kefa.com

Powered by Facebook Comments