Когато си изпълнен с благодарност, Вселената ти дава изобилие

Да бъдеш благодарен е нещо прекрасно, с което развиваме позитивното мислене, особено когато го практикуваме всеки ден. Растем в посока към това, върху което редовно се фокусираме – ежедневната благодарност подобрява благосъстоянието ви драстично.

Можете ли да се научите да казвате „Благодаря!“ всеки ден? Да сте благодарни за всички прекрасни неща, които имате- дом, семейство, любими хора, здраве? Замислете се колко сте богати, а дали го оценявате?

Лошите неща се запомнят по-лесно. Именно затова хората постоянно се оплакват от какво ли не и забравят, че всъщност са благословени.

Науката иска да бъдете благодарни – признаването на положителни събития е полезно за вашето здраве.

Дори изследвания показват, че благодарността отваря вратите към повече взаимоотношения, подобрява съня ви и повишава самочувствието ви. Но какво е нужно, за да стигнете до там?

Оценката е радостта да видим доброто в нещо или някого – това психическо състояние засилва както нашето щастие, така и мотивацията.

Както Чарлз Дикенс пише, „Размислете върху настоящите си благословии, от които всеки човек има много, а не върху миналите си нещастия, от които всички хора имат по няколко.“

Оценката изисква да не приемате всичко за даденост – това е да откриете стойността в това, което вече имате.

Благодарността ви свързва с нещо по-голямо от вас самите – тя ви прави по-добър човек. Винаги има нещо ново за откриване и за което да бъдем благодарни. Трябва да държите ума си отворен – направете място за добрите спомени, а не за лошите.

Благодарността е най-красивото качество – готови сме да покажем признателност и да върнем добротата в себе си и в другите.

Когато се научим да бъдем благодарни и да ценим всичко, което имаме, ще видим как Вселени ни праща точно това, от което имаме нужда. Защото вече сме осъзнати и можем да оценим най-важните неща!
„Често приемаме за даденост онези неща, които най-много заслужават нашата благодарност.“ – Синтия Озик

Благодарността е повече от това да кажете „Благодаря“. Става въпрос за признаването на стойността на вашите преживявания – благодарността изисква истинска признателност.

Благодарността включва сложно взаимодействие между подаряващия и получателя, има специална връзка. Ако благодарите на някого без да вложите чувство в това, той ще възприеме вашата благодарност като задължение. Ако оценявате нещата само за да изглеждате добре – светът ще разбере, че не сте истински.

Започнете с благодарност към себе си. Повечето хора са недоволни, защото не могат да признаят собствената си доброта. Намерете време за ежедневно оценяване – осигурете място и внимание на положителните събития.

Източник: http://lifeblog.bg/

Powered by Facebook Comments