Кожа без бръчки – прости домашни рецепти с нишесте

Кожа без бръчки – благодарение на тези домашни маски с нишесте

Обичам рецептите за красота, споделяни от по-старото поколение. В края на краищата, те използват предимно естествени съставки, които са проверени с годините. И резултатът не е по-лош от професионалните средства. И така, днес ще говорим за това как да намалите бръчките благодарение на достъпни съставки.

Малко хора знаят, но за да имат гладка кожа без бръчки е достатъчно да изпозват обикновено нишесте. То не само подмладява кожата, но и я освежава и има лифтинг ефект. В резултат на редовна употреба ще получите красива кожа и тонизирано овално лице.

Маска с нишесте и мед
Съставки:
1 с. л. нишесте

1 ч.л. сол
1 ч.л. пчелен мед
малко топло мляко

Приготвяне:
Всички съставки, с изключение на млякото, трябва да се смесят в отделна купа и след това да се добави млякото, за да се образува каша. Предварително почистете лицето и нанесете сместа върху кожата. Оставете за половин час, след което изплакнете с топла вода.

Маска с нишесте и цикория
Съставки:
1 с.л. нишесте

1 ч.л. сол
1 ч.л. цикория
малко топло мляко

Приготвяне:
Смесете всички съставки и нанесете маската върху предварително почистена кожа. Измийте след 25 минути и нанесете подхранващ крем.

Маска с нишесте и белтък
1 с.л. картофено нишесте
малко преварена вода

1 белтък
0,5 ч.л. лимонов сок

Приготвяне:
Нишестето трябва внимателно да се смеси с вода, след това добавете белтък и лимонов сок. Трябва да получите смес, наподобяваща паста. Нанесете тази маска върху лицето си и задръжте за 40 минути. Изплакнете с топла вода.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments