Колелиба – чудната къща на колела, дело на българи

Христина Христова е създателката на проекта Колелиба – ваканционна къща на колела, която показва, че щастието от живота може да се побира и в малък, подвижен дом.

Идеята за Колелиба пораства от преследване на мечта до развиващ се семеен бизнес. Мобилната къща е крачка към по-семплия начин на живот, при който излишният лукс не е ценност. Колелиба дава свобода, по-пълноценно прекарано време сред природата, носи радост и лекота. Христина Христова споделя, че е почитател на експерименталната архитектура, която поставя акцент върху сетивните удоволствия – докосване, зрение дори мирис. Ограничените пространства от своя страна изискват креативност и внимание към детайла – нещо, което ѝ позволява да се учи и усъвършенства в работата си.

колелиба

„Ограниченото пространство впрегна целия ми потенциал, понеже беше важно да съберем всичко необходимо, но и да избегнем клаустрофобично-притискащото усещане на караваните, например. Стандартната височина от 2,40 м. при билото на покрива, както и значителното остъкляване, спомогнаха Колелибата да се усеща повече като дом, на който не му липсва простор“, споделя създателката.

Важен ацент на проекта е светлината, която влиза в помещението от всички страни – това допринася за усещането за свобода. Именно заради идеята за повече прекарано време сред природата, екстериорът на Колелиба не е по-малко важен. Добавена е пейка по цялата дължина на къщичката и тента за по-уютни летни вечери.

Проектът Колелиба се развива успешно вече няколко години, като продължава да изненадва с нови и креативни обновления. Не пропускайте да надникнете в това, което правят.

Още добри примери ще намерите в нашата Facebook страница!

Истории
На фокус


Източник: truestory.bg

Powered by Facebook Comments